ΤΑ ΕΝΘΕΤΑ ΤΗΣ εφ. ΑΥΓΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑ

0


Πριν δύο μήνες είχα αναφερθεί στην προβοκάτσια της εφημερίδας ΑΥΓΗ απέναντι στον υλικό πολιτισμό και στην ταυτότητα της χώρας. Επρόκειτο για έργο πανεπιστημιακών.

Σήμερα, (1/3), στα ένθετα (ας πούμε) κουλτούρας μας ενημερώνουν ότι ο Άγγελος Σικελιανός ήταν «εθνοφυλετιστής». Η προσβολή πνευματικών αξιών και πνευματικών ανθρώπων δεν είναι νεωτερικά προτάγματα. Είναι επαρχιώτικα συμπλέγματα. Τα στερεότυπα μίας αριστερής -στη φρασεολογία- ιντελλιγκέντσιας, ενσωματώνονται στην πολεμική εξουδετέρωσης της δυναμικής της χώρας, στην συκοφάντηση του λαού και στην ακύρωση των πνευματικών κατακτήσεών του.

Ο Σικελιανός με το έργο του αναζήτησε μία οικουμενική κοινωνία πολιτών που θα αρθρώνεται στην αξία και ανάγκη των τεχνών, τη φιλοκαλία, την αρμονία σώματος και πνεύματος, ατόμου και κοινωνίας, και ανθρώπου και φύσης.

Παρακαλώ τους πολιτιστικούς συλλόγους του Ξυλοκάστρου, όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τους συμπολίτες μου να διαμαρτυρηθούν για το προκλητικό ατόπημα της ΑΥΓΗΣ.

ΕΑΝ Ο ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 
1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015






Δημοσίευση: Μαρτίου 02, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΑ ΕΝΘΕΤΑ ΤΗΣ εφ. ΑΥΓΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator