Σφοδρός πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΣΠΕΡΤ

0


Τις επόμενες ημέρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο που θα επαναφέρει τη δημόσια τηλεόραση στην κατάσταση που υπήρχε πριν τις 11 Ιουνίου του 2013. Με το ίδιο νομοσχέδιο θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Ωστόσο, με επιθετική ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ ταράζει τα νερά. 

Με τίτλο, «επαναλειτουργεί η ΕΡΤ ή αλλάζει όνομα το έκτρωμα ΝΕΡΙΤ», η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τελικά αποδέχεται το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και πως το μαύρο που έριξε η προηγούμενη κυβέρνηση, με τον νέο νόμο γίνεται …γκριζο.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για ασάφειες του νομικού κειμένου (δεν αναφέρεται ρητά ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει με όλες τις δομές της ενώ ο συμψηφισμός των αποζημιώσεων όσων εργάστηκαν για τη ΔΤ και όσων απολύθηκαν παραπέμπεται σε υπουργική απόφαση), για να καταλήξει ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των θεσμικών οργάνων για να ανοίξει η ΕΡΤ με το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει το ρόλο που έπαιζε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Για μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο

Η αλήθεια όμως βρίσκεται μάλλον αλλού. Η πρόβλεψη του νομοσχεδίου είναι για αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τη διοίκηση της εταιρίας. Σύμφωνα με το άρθρο 10, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν μπορούν να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε συνδικαλιστικά σωματεία και ενώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς κάτι τέτοιο κρίνεται ασυμβίβαστο.

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε από την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ ως casus beli με το Μαξίμου να απαντά με non paper, με τον ενδεικτικό αλλά εύγλωττο τίτλο «καταργούνται οι παθογένειες του παρελθόντος». Εκεί επαναλαμβάνεται πως οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων που θα μετέχουν στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο, θα επιλέγονται με μυστική καθολική ψηφοφορία, αλλά δεν θα μπορούν να είναι μέλη της διοίκησης συνδικαλιστικών ενώσεων.

Από κύκλους της κυβέρνησης γίνεται γνωστό πως παραδέχονται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προσφέρει πολλά στη διατήρηση της φωνής της ΕΡΤ, τους 22 τελευταίους μήνες. Ωστόσο, επιθυμούν ο ρόλος της να παραμείνει ελεγκτικός, καθώς επίσης είχε επίσης κατηγορηθεί ότι είχε ευθύνη για τις παθογένειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δημοσίευση: Μαρτίου 13, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σφοδρός πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΣΠΕΡΤ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator