Ο Κουφοντίνας αναμορφώνει το σωφρονιστικό σύστημα - Συμφώνησε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των φυλακών Γ'

0


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συμφώνησε με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας, καθώς κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Οπως είπε η ίδια η βουλευτής Φθιώτιδας, που επισκέφθηκε τους Κουφοντίνα-Γουρνά στο νοσοκομείο Λαμίας όπου μεταφέρθηκαν από τις φυλακές του Δομοκού, οι δύο κρατούμενοι την αντιμετώπισαν «με πολλή ευγένεια και πολιτισμό, ομολογώ».

Αποκαλύπτοντας τι συζήτησε με τον καταδικασμένο για την συμμετοχή του στην 17Ν, η κα Λέβα τόνισε: «Του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο…»

Οπως είπε (star fm) «εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες».

Διαβεβαίωσε δε τους δύο απεργούς πείνας «ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη πως «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου κι αν βρίσκεται…».

Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η Βάσω Λέβα είπε πως είναι καλή. «Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν…».

Σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο κελιά-θαλάμους που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και στα οποία φιλοξενούνται δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν. Είναι σαφές ότι κάνουν το καλύτερο».

Κουφοντίνας: Διακόπτω την απεργία πείνας

Λίγες ώρες μετά την συζήτηση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας.

«Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας, διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Δημήτρης Κουφοντίνας Νοσοκομείο Λαμίας 27/3/2015», αναφέρει στο μήνυμά του. 

Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Κουφοντίνας αναμορφώνει το σωφρονιστικό σύστημα - Συμφώνησε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των φυλακών Γ'"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator