ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Το χάλι του Σύθα…

0


Το χάλι του Σύθα…

Το χάλι του Σύθα θα μπορούσε να είναι η επιγραφή, για αυτό το πολύ μικρό μέρος από την παραποτάμιο περιοχή, που οι φωτογραφίες απεικονίζουν. Τα εικονιζόμενα μπάζα προέρχονται από συγκεκριμένο μέρος και τα έχει πετάξει εκεί γνωστός επαγγελματίας που αδιαφορεί πλήρως στα κελεύσματα του αρμόδιου αντιδημάρχου ώστε να τα μαζέψει, για πάνω από 15 μέρες.
Ναι, είναι δυνατόν...ο αντιδήμαρχος να παρακαλεί, ο ιδιώτης να αδιαφορεί και τίποτα να μην συμβαίνει! Ελλάδα 2015. Κατά τα άλλα τα συζήτησαν τις προάλλες στο δημοτικό συμβούλιο…

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες δείχνουν τι αντικρίζει όποιος πηγαίνει στο νέο κοιμητήριο και προς την Ρίζα από την παραποτάμιο οδό. Σκουπίδια, μπάζα, βουνά από χώματα ψόφια ζώα κ.λ.π. κλαδιά, σκαμμένο και μη αποκαταστημένο δρόμο κλπ. Μας τιμά αυτή η εικόνα κύριοι;

Πρόταση: να γίνει μελέτη κατασκευής πεζοδρομίου προς το νέο κοιμητήριο, δενδροφύτευση την περιοχής σε αυτό να κληθούν να βοηθήσουν αλληλέγγυοι, άνεργοι, ευεργετούμενοι από το κοινωνικό παντοπωλείο, σύλλογοι περιβαλλοντικοί κλπ, να ευπρεπιστεί η περιοχή δηλαδή ώστε να μετατραπεί σε μέρος της πόλης που συντηρείτε παρακολουθείτε και είναι ενταγμένο στον ιστό της! Πιο μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να αναβαθμιστεί ολόκληρη η παραποτάμιος περιοχή που έχει δίπλα της αγροτικό δρόμο, ώστε να καθιερωθεί σαν τόπος περιπάτου δίπλα στον ποταμό. Σε ποσοστό 98% τα παιδιά της πόλης δεν έχουν δει ούτε έλθει ποτέ σε επαφή με το ποτάμι, επειδή οι γονείς τους το γνωρίζουν σαν σκουπιδότοπο κάποτε, μπαζότοπο κλπ. τώρα. Μέχρι και τα σχολεία θα μπορούσαν να τον επισκέπτονται και να μαθαίνουν για την ονομασία του και τη μυθολογία μας…

Εκτός της πλατείας και του Πευκιά, υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες που περιμένουν να εξευρωπαϊστούν...έστω και με τα αυτοκίνητα το ένα απάνω στο άλλο…!


Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Το χάλι του Σύθα…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator