Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφαση Δούρου να μεταφέρει κατεπειγόντως 80 εκατ. στην ΤτΕ

0


Επεισοδιακή με εγκλήσεις και αντεγκλήσεις ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο συγκάλεσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου φέρνοντας εκτάκτως και με την μορφή του κατεπείγοντος τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό. Κατά τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Καραμάνο που ήταν ο εισηγητής της υπόθεσης εκ μέρους της περιφερειακής Αρχής η μεταφορά του των 80 εκατ. (από τα συνολικά 110 εκατ. που βρίσκονται σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου) είναι συμφέρουσα καθώς το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο (2,4% στην Τράπεζα της Ελλάδας έναντι 2% που είναι σήμερα).

Ωστόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντέδρασαν τόσο για την πρακτική της πλειοψηφίας όσο και για το κατεπείγον του θέματος τονίζοντας ότι επόμενο βήμα θα είναι να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα από την κυβέρνηση για την πληρωμή μισθών ή χρεών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ.Κουμουτσάκος, υποστήριξε ότι είναι αντίθετος το κατεπείγον καθώς αυτό δεν στοιχειοθετείται από πουθενά, αμφισβήτησε για το πού θέλει η παράταξη Δούρου να χρησιμοποιήσει τα χρήματα σημειώνοντας ότι αντίστοιχη διαδικασία ακολουθούν και άλλοι φορείς του Δημοσίο, ενώ αφησε να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα κατήγγειλε την πλειοψηφία ότι “θέλει να πάρει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ”

Παρά τις έντονες αντιδράσεις η παράταξη της περιφερειάρχη που έχει την απόλυτη πλειοψηφία έθεσαν το θέμα του κατεπείγοντος σε ψηφοφορία την οποία και κέρδισαν, κάτι το οποίο έγινε και με την ίδια την απόφαση.

Νωρίτερα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το κλίμα είχε πυροδοτήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης που εξαπέλυσε «πυρά» προς τη Ρένα Δούρου μέσω των social media.

Δημοσίευση: Μαρτίου 27, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφαση Δούρου να μεταφέρει κατεπειγόντως 80 εκατ. στην ΤτΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator