Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός - ΔΕΠΥ - Εκδήλωση 28/2/2015 - Λαμπρινή Μανωλοπούλου

0






Πολύ μεγάλη αποδοχή από το Κορινθιακό κοινό είχε το σεμινάριο με θέμα «Προσεγγίζοντας διεπιστημονικά τις μαθησιακές και τις συναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών και των εφήβων» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Μικρό Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου. 

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την κα. Λαμπρινή Μανωλοπούλου, ιδιοκτήτρια του κέντρου ξένων γλωσσών abc. Την επιστημονική επιμέλεια και οργάνωση του σεμιναρίου είχε η κα. Έλενα Χανιώτη, Ειδική Παιδαγωγός. 

Στο σεμινάριο αυτό τέθηκαν πολύ χρήσιμα ζητήματα που αγγίζουν την ολόπλευρη προσέγγιση στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των δυσκολιών των παιδιών. Ο κάθε ειδικός έθεσε από τη δική του σκοπιά τα ανωτέρω ζητήματα. 

Συνοψίζοντας, η κα. Δέσποινα Τσίτα (παιδίατρος) μίλησε για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης που θα οδηγήσει σε μία αποτελεσματική πρώιμη παρέμβαση. Ο ρόλος του παιδιάτρου αναδεικνύεται πολύ σημαντικός στην όλη διαδικασία καθώς είναι ο πρώτος που εξετάζει την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού και θα παρατηρήσει τυχόν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στους διάφορους τομείς της ανάπτυξης. 

Στη συνέχεια η κα. Ράνια Μπούμη (ψυχολόγος) με την ομιλία της αναφέρθηκε στην πλευρά του γονέα τη στιγμή που έρχεται αντιμέτωπος με μία διάγνωση και τόνισε πόσο σημαντική είναι η προσωπική του στήριξη προκειμένου να καταφέρει με τρόπο ουσιαστικό να στηρίξει το παιδί του και να υποστηρίξει το πρόγραμμα αποκατάστασής του. Μετά το πέρας των δύο ομιλιών ακολούθησε μικρό διάλειμμα. 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την ομιλία του κ. Κώστα Λιάσκου (ειδ. εκπ/κού, στέλεχος ΚΕΔΔΥ) ο οποίος μίλησε για τη σημασία της αξιολόγησης η οποία δε στοχεύει στο να βάλει ταμπέλα στον μαθητή αλλά στο να αναφανούν μέσω αυτής οι υπάρχουσες γνωστικές δομές του παιδιού πάνω στις οποίες θα στηριχτεί το πρόγραμμα αποκατάστασης. Μέσω της εμπειρίας του στα ΚΕΔΔΥ μας ανέφερε πολλά παραδείγματα για τη σημαντικότητα του ώριμου αιτήματος στη διάγνωση και τη μετέπειτα παρέμβαση των μαθησιακών δυσκολιών. 

Η τελευταία ομιλία ήταν αυτή της κας Έλενας Χανιώτη (ειδ. Εκπ/κός Τ.Ε.) η οποία μέσα από παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων (Δυσλεξίας, ΔΕΠΥ και Αυτισμού) επιχείρησε να παρουσιάσει τις σύγχρονες προσεγγίσεις στον τομέα της αποκατάστασης των δυσκολιών των παιδιών από την πλευρά κυρίως του ειδικού εκπαιδευτικού. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, τα ερωτήματα του οποίου βρήκαν απάντηση από την ομάδα των τεσσάρων ειδικών. 

Η οργανωτική επιτροπή του σεμιναρίου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της διοργάνωσης και το Δήμο Κορινθίων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Δημοσίευση: Μαρτίου 03, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός - ΔΕΠΥ - Εκδήλωση 28/2/2015 - Λαμπρινή Μανωλοπούλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator