Χαρδούβελης: “Όπως κι οι μισοί Έλληνες, φοβήθηκα κι εγώ το '12”... κι έβγαλε μισό εκατομμύριο ευρώ

0


Ως “θύμα” εμφανίστηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης στη ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του Star, επειδή έμαθε για την καταγγελία από τα ΜΜΕ κι όχι από τη Βουλή. Ισχυρίστηκε πως την περίοδο των εκλογών του '12 φοβήθηκε “όπως οι μισοί Έλληνες” ότι θα χαθούν οι καταθέσεις κι έτσι έκανε πολλές μικρές καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως η ανασφάλειά του πήγαζε από το γεγονός πως το παιδί του σπούδαζε στο εξωτερικό και γι' αυτό έβγαλε περί τα 500.000 ευρώ. Είπε μάλιστα πως αυτό το ποσό μικρότερο είναι από τα χρήματα που έχει αφήσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ερωτώμενος για την περίοδο πριν τις εκλογές και γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκλεισε τη διαπραγμάτευση, ο Γκίκας Χαρδούβελης άφησε να εννοηθεί πως το “e-mail Χαρδούβελη” συνιστούσε κείμενο συμφωνίας με τους δανειστές, με τα μέτρα που περιελάμβανε να εφαρμόζονταν μόνο αν εκτροχιαζόταν ο προϋπολογισμός μέσα στο 2015. Με άλλα λόγια διέψευσε την προεκλογική ρητορική του Αντώνη Σαμαρά που έλεγε πως το e-mail Χαρδούβελη ήταν τα μέτρα που η τότε κυβέρνηση αρνούνταν να πάρει. 

Όσον αφορά στις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δυσκολεύτηκε εμφανώς να εξηγήσει πώς συνάδει η θέση της Νέας Δημοκρατίας πως ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει υπογράψει ουσιαστικά το e-mail Χαρδούβελη με τη δική του θέση πως η κυβέρνηση δεν πείθει τους εταίρους και δανειστές.

Πειστικές απαντήσεις δεν έδωσε επίσης και στην ερώτηση γιατί δε διαπραγματεύτηκε κατά της τοξικότητας του μνημονίου για την οποία είχε αρθρογραφήσει στο παρελθόν. Ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχθηκε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έπρεπε πρώτα να κινηθούν προς την απελευθέρωση των αγορών παρά να ρίξει το εργατικό κόστος αλλά είπε ουσιαστικά πως από το '12 η κυβέρνηση έπρεπε να παίρνει τις δόσεις κι άρα δεν υπήρχε περιθώριο για περαιτέρω διαπραγμάτευση.

Δημοσίευση: Μαρτίου 09, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χαρδούβελης: “Όπως κι οι μισοί Έλληνες, φοβήθηκα κι εγώ το '12”... κι έβγαλε μισό εκατομμύριο ευρώ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator