Μεγαλειώδης συγκέντρωση Podemos: Η Αλλαγή ξεκίνησε στην Αθήνα (video)

0


Στους δρόμους της Μαδριτης βγήκαν σήμερα χιλιάδες Ισπανοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αριστερού κόμματος Podemos για μεγάλη συγκέντρωση στην Πουέρτα δελ Σολ, που σκοπό έχει να δείξει πως το 2015 η χώρα θα έχει μια κυβέρνηση των πολιτών.


"Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την Κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών" δήλωσε ηγέτης του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Στη συγκέντρωση, υπάρχουν και ελληνικές σημαίες, ενώ τα συνθήματα που επικρατούν είναι "Τώρα είναι η ώρα", "Μπορεί να γίνει" και "Τικ Τακ", δηλαδή ο ήχος του ρολογιού που χτυπά αντίστροφα για την κυβέρνηση Ραχόι.



Μάλιστα. κατά την κεντρική του ομιλία, ο Ιγκλέσιας σημείωσε πως ο Ραχόι θα χάσει στην Ισπανία όπως ο Σαμαράς στην Ελλάδα, καθώς η γερμανική Ευρώπη της Μέρκελ δεν μπορεί να συνεχίσει. "Φυσάει άνεμος δημοκρατικής αλλαγής στην Ευρώπη" τόνισε.

"Η αλλαγή ξεκίνησε από την Αθήνα. Τώρα είναι η δική μας ώρα" πρόσθεσε.

H Ισπανία έχει ήδη μπει σε προεκλογική τροχιά και η πρώτη δοκιμασία για τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι είναι οι τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία στις 21 Μαρτίου 2015. Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Podemos προηγούνται στην πρόθεση ψήφου.

Οι Podemos επιστράτευσαν όλα τα μεσα που διαθέτουν για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Πάνω από 260 πούλμαν έφτασαν στη Μαδρίτη για να μεταφέρουν πολίτες, ενώ τουλάχιστον 100 μέλη των Podemos διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους για τον ίδιο σκοπό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Αντονία Φερνάνδεθ, μίας 69χρονης συνταξιούχου από τη Μαδρίτη που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με την οικογένειά της.

"Οι πολίτες βαρέθηκαν με τους πολιτικούς" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φερνάνδεθ, που ζει με το σύζυγό της με 700 ευρώ το μήνα, το άθροισμα των συντάξεων τους, επισήμανε ότι κατά το παρελθόν ψήφιζε το σοσιαλιστικό κόμμα ωστόσο έχει χάσει την πίστη της λόγω των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που επέβαλε.

"Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, χρειαζόμαστε δουλειές" τόνισε.

Αξίζει να σημειώθεί ότι τεράστια είναι η ανταπόκριση του κόσμου και στα socila media, με το hashtag#EsAhora31E να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των trending topics παγκοσμίως.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μεγαλειώδης συγκέντρωση Podemos: Η Αλλαγή ξεκίνησε στην Αθήνα (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator