Αλέξη, η δεξιά είναι αντίπαλος όχι δεκανίκι...

0


Γράφει ο Κλεισθένης 

Πολλές εβδομάδες πριν ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, πρωτομίλησε για ανάγκη στροφής του ΣΥΡΙΖΑ σε ρεαλιστικότερες θέσεις.
Έκτοτε ήρθαν οι εκλογές με το γνωστό αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αποδέχεται την παραίνεση του μεγαλοδημοσιογράφου κλίνοντας όλο και περισσότερο προς τα δεξιά.

Η επαναστατική ρητορική δεν είναι αρκετή για να λύσει τα χρονίζοντα και οξύτατα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν και το άρωμα της στροφής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαρουφάκης, ο οικονομολόγος με το περίεργο στυλ, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται, χάριν της συμφωνίας, να μην εφαρμόσει το πρόγραμμά της για μερικούς μήνες. ("Εμείς προσφερθήκαμε να απόσχουμε για ένα διάστημα μερικών μηνών από την εφαρμογή του δικού μας προγράμματος"). Αυτό σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πάνε πιο πίσω...

Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλες δηλώσεις και θέσεις που δείχνουν την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα έγινα και η πρώτη κολοτούμπα ολκής. Προτάθηκε για την θέση του προέδρου ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ας θυμηθούμε τον (πολιτικό) βίο και πολιτεία του Παυλόπουλου.

Κατ' αρχήν είναι συνταγματολόγος. Αυτό θα πει κάποιος ότι είναι θετικό, είναι όμως έτσι; 

Το πρόσφατο παρελθόν μας αποδεικνύει το αντίθετο. 

Συνταγματολόγοι ήταν και οι Βενιζέλος και Λοβέρδος. Και οι δύο υπερασπίστηκαν με θέρμη τα μνημόνια ακόμη και σε σημεία που ήταν καθαρά αντισυνταγματικά. 

Προώθησαν τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών, το χαράτσι στην ΔΕΗ, τον ΕΜΦΙΑ κτλ. Η πολιτική δυστυχώς κάνει τους επιστήμονες να αρνούνται ακόμα και την επιστήμη τους.

Ο Παυλόπουλος έφερε τον νόμο που αύξανε το bonus των 40 εδρών στο πρώτο κόμμα (νόμος Σκανδαλίδη) σε 50 έδρες. Πόσο συνταγματικός είναι αυτός ο νόμος που στρεβλώνει την λαϊκή βούληση;

Σαν βουλευτής της Ν.Δ ο Παυλόπουλος ψήφισε θετικά σε όλα τα αντισυνταγματικά μέτρα των μνημονίων ψιθυρίζοντας ότι μερικά απ' αυτά είναι αντισυνταγματικά.

Ε! και, τα ψήφιζε;
Συναινούσε στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των Ελλήνων.
Θα τον επιβραβεύσουμε κάνοντάς τον πρόεδρο;
Ο πολιτικός που σέβεται την επιστημοσύνη του και την συνείδησή του δεν σιγοψιθυρίζει, βροντοφωνάζει και παραιτείται. 

Αυτή είναι η έντιμη και ηθική πολιτική πράξη. Ο Παυλόπουλος μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί δεν ήταν καν υποψήφιος.
Συνήθως αποκαλούμε κάποιον πολιτικό χαμηλών τόνων ή μετριοπαθή. 

Ο πολιτικός των χαμηλών τόνων είναι πολιτικάντης και ο πολιτικός της μετριοπάθειας είναι βολεψάκιας. Αυτά εγώ έμαθα στην ζωή μου. Ο πολιτικός των χαμηλών τόνων είναι τυχοδιώκτης και ο πολιτικός της μετριοπάθειας, αδρανής.

Κάκιστη επιλογή για την προεδρία η επιλογή Παυλόπουλου κ. Τσίπρα. 

Κάκιστη και η λογική ότι ο πρόεδρος πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, έστω και παροπλισμένο. Υπάρχουν κ. Τσίπρα εκατοντάδες άξιοι και αναγνωρισμένοι Έλληνες που θα τιμούσαν δεόντως τον προεδρικό θώκο.

Μεγάλο λάθος.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 20, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλέξη, η δεξιά είναι αντίπαλος όχι δεκανίκι..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator