Σχόλια για το νέο κυβερνητικό σχήμα

0


Παρόλο που η νέα Βουλή δεν έχει ακόμα ορκιστεί, θα θέλαμε να κάνουμε κάποια σχόλια για το νέο κυβερνητικό σχήμα που, όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι ποιοτικά διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. 

Ο νέος υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος βουλευτής των τελευταίων εκλογών. Είναι καθηγητής-οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταξύ άλλων και ένας πολύ ενεργός μπλόγκερ τουλάχιστον μέχρι πριν την υπουργοποίηση του. Πιστεύουμε πως θα αντιμετωπίσει με διαφορετική προσέγγιση τα οικονομικά της χώρας και την σχέση με τους δανειστές μας ενώ υποστηρίζουμε με θέρμη τις επιλογές του ως προς το lifestyle και τις εκφράσεις του, ακόμα και αν διαφωνούμε με αυτές. Ένας άνθρωπος που είναι ο εαυτός του, ανεξάρτητα από την θέση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί παρά να έχει πολλά να μας πει εν καιρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο υπουργό οικονομικών μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό του ιστολόγιο https://yanisvaroufakisgr.wordpress.com/ ενώ ένα πλήρες βιογραφικό μπορείτε να δείτε εδώ (από το Πανεπιστήμιο Αθηνών): http://www.econ.uoa.gr/fileadmin/econ.uoa.gr/en/uploads/CV_Varoufakis_2014_eng.pdf

Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξης. Είναι καθηγητής Εγκληματολογίας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε πρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στην προηγούμενη βουλή υπήρξε βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ, σε αυτές τις εκλογές δεν κατέβηκε υποψήφιος όμως ο νέος πρωθυπουργός αποφάσισε να τον εμπιστευτεί. Πρόκειται για έναν καθηγητή πανεπιστημίου έξω από τα συνηθισμένα πρότυπα, πολύ προσιτό στους φοιτητές του, ιδιαίτερα αγαπητός και με έναν ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης των μαθημάτων του. Περισσότερα για αυτόν μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα http://giannispanousis.gr/politics

Για το τέλος αφήσαμε τον υπουργό Εξωτερικών καθηγητή Νίκο Κοτζιά. Είναι καθηγητής στο τμήμα Διευθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά όπου και διδάσκει Πολιτικές Θεωρίες. Έχει εργαστεί ως εμπειρογνώμονας στο Υπουργείο Εξωτερικών και συμμετείχε σε διάφορες διαπραγματεύσεις για ευρωπαϊκά και ελληνοτουρκικά θέματα. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «Πράττω». Θεωρείται από τους κορυφαίους επιστήμονες όσον αφορά τις Διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και την ελληνική εξωτερική πολιτική του 21ου αιώνα (έχει συγγράψει και σχετικό βιβλίο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό του ιστολόγιο http://www.nikoskotzias.com/, στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών http://www.des.unipi.gr/personnel/kotzias-nikolaos/ ενώ για την κίνηση «Πράττω» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ http://pratto.gr/

Ως «Τουρκολόγος» θα παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις του νέου υπουργού εξωτερικών, τον οποίο εμπιστευόμαστε ως προς την ενεργητική προώθηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής διεθνώς. Επανερχόμαστε σύντομα με το δεύτερο μέρος της δημοσίευσης σχετικά με το «ισλαμικό κράτος».

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σχόλια για το νέο κυβερνητικό σχήμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator