ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός! (video)

0


Συνελήφθη ο καταζητούμενος τρομοκράτης, Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Ο Ξηρός, συνελήφθη σε γιάφκα στην Ανάβυσσο. Οι αστυνομικοί είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή, καθώς ο τρομοκράτης είχε νοικιάσει το σπίτι εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία. Τις τελευταίες δυο μέρες τον παρακολουθούσαν και τον συνέλαβαν ενώ έβγαινε από το σπίτι.

Πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι ενώ ήταν μεταμφιεσμένος για να μην τον αναγνωρίσουν. Ήταν ξανθός και έχει αφήσει μούσι. Αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και ανακρίνεται.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο του 2014, παραβιάζοντας την άδεια εξόδου που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης είχε δηλώσει τότε πως η εξαφάνισή του αποτελούσε πολιτική απόφαση που συνάδει με την δράση του.

Το απόγευμα του Σαββάτου υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες για τη σύλληψη Ξηρού. "Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που περιέγραψε τις ενέργειες της αστυνομίες που οδήγησαν στη σύλληψη: "Μεσημβρινές ώρες τη σήμερον, σε περιοχή της Αττικής, στην Ανάβυσσο συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης, Χριστόδουλος Ξηρός. Κατά τη σύλληψη του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι και φορώντας γυαλιά. Έφερε πάνω του ένα πιστόλι με αποξυμένο αριθμό και τύπο, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και 1 στη θαλάμη. Ο δράστης δεν προέβαλε κάποια αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Ο κύριος Τσακνάκης αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα: "Αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική έρευνα, η οποία μπορεί να γίνει και σε άλλες περιοχές. Η κατ' οίκον έρευνα μόλις άρχισε" και συμπλήρωσε πως η αστυνομία παρακολουθούσε το σημείο πάνω από τρεις μήνες. "Μέχρι να ολοκληρωθούν οι κατ' οίκον έρευνες ότι πούμε θα είναι λόγια του αέρα. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρισκόμαστε πάνω από 3 μήνες. Το κρησφύγετο εντοπίστηκε πόρτα-πόρτα. Όσο διαρκεί η έρευνα δεν πρόκειται να πω στοιχεία της" συμπλήρωσε. Άλλωστε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, έχοντας αποκλείσει τις οδούς Μερκούρη και Ασληπιού όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Όταν ερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας για τις φωνές που κάνουν λόγο για σύλληψη με προεκλογικές σκοπιμότητες, ανέφερε πως "στη διάρκεια αυτών των 8 μηνών συνελήφθη ο τρομοκράτης Μαζιώτης, έγινε αποτροπή πολύ σοβαρής τρομοκρατικής ενέργειας με σύλληψη τρομοκράτη Σταμπούλου και συνελήφθη ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός" και συμπλήρωσε "Υπό καμία συνθήκη μπορούν αυτές οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. να μπουν υπό πρίσμα μικροπολιτικό, προεκλογικό, μετεκλογικό. Θα ήθελα να παρακαλέσω όπως οκτώ μήνες λειτουργούμε θεσμικά στο υπουργείο, έτσι θεσμικά, συντεταγμένα να κάνουμε και την ολοκλήρωση αυτής της θητείας μέχρι τις εκλογές"


Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού. Τι είπε όταν τον συνέλαβαν

Μέσω της σκηνοθεσίας ενός τροχαίου ατυχήματος μπόρεσαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής να διασφαλίσουν την σύλληψη του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού σήμερα το μεσημέρι στην Ανάβυσσο.

Την ώρα που επέστρεφε με την ίδια αμφίεση και επιβιβασμένος σε ένα ποδήλατο ένας αστυνομικός που οδηγούσε μια μηχανή έπεσε και ο Ξηρός κατέβηκε και τον πλησίασε για να τον βοηθήσει.

Εκείνη την ώρα ήρθαν και άλλοι συνάδελφοί του και ακινητοποίησαν τον τρομοκράτη, βάζοντάς του χειροπέδες. "Ναι τελείωσε, εγώ είμαι, ο Χριστόδουλος Ξηρός", τους είπε.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε το Μέγκα, βρέθηκαν 7 Καλάσνικοφ, τμήμα αντιαρματικού RPG και τσουβάλια με άμμο στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο. Τα όπλα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί η πιθανότητα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις.

Έτσι, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι είχε μαζί του βαρύ οπλισμό και πιθανότατα να ετοίμαζε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο αντιαρματικό είχε χτυπήσει τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ και όπως κάνουν συνήθως όλοι οι τρομοκράτες, ο Ξηρός δεν θέλησε να αποκαλύψει τους πιθανούς συνεργούς του, ούτε το πότε νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο.Αρκέστηκε σε μια σύντομη συνάντησή του με έναν αστυνομικό να τονίσει πως ο,τι έκανε το έκανε για πολιτικούς λόγους.

"Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους για πολιτικούς λόγους", του απάντησε ο αστυνομικός με τον Ξηρό να ανταπαντά πως "τα λόγια είναι πιο δυνατά από τα όπλα". "Τότε θα έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και να μην έχετε πάρει τα όπλα", του απάντησε ο αστυνομικός.

Διεξάγονται πάντως έρευνες σε Λουτράκι και βόρεια Ελλάδα, με τους αστυνομικούς να θέλουν να ανακαλύψουν όλη την διαδρομή του από την διαφυγή του και εντεύθεν. Ο πατέρας του είπε σε δηλώσεις του ότι είναι καλύτερα που συνελήφθη έτσι και όχι όπως στο περιστατικό της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 03, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός! (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator