ΤΩΡΑ: Κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα-Καμμένου

0


Σήμερα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Α. Τσίπρα. Ποιοι παίρνουν υπουργείο. 

Σειρά συναντήσεων ξεκίνησε ο αρχηγός του πρώτου κόμματος την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο προκειμένου να λάβει στήριξη για την πιθανότατη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Κορυφαίες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως ο κ. Τσίπρας συνομίλησε και με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και με τον πρόεδρο από το ΠΟΤΑΜΙ κ. Σταύρο Θεοδωράκη, εκφράζοντας την πρόθεσή του να τους συναντήσει αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Από τη στιγμή άλλωστε που θα επικυρωθεί η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι θα αγγίξουν τις 162-163 έδρες. 

Το πιθανότερο πάντως, είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί. 

Ποιοί παίρνουν υπουργείο 

Επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να είναι ο κ. Γιάννης Δραγασάκης αν δεν αναλάβει θέση Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για το ότι στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται να βρεθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης, τον οποίο πιθανότατα θα πλαισιώσουν οι κκ Μηλιός και Τσακαλώτος. 

Για το υπερυπουργείο Ανάπτυξης προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιώργος Σταθάκης και για το υπουργείο Επικρατείας ο κ. Νίκος Παππάς. 

Στο υπουργείο Παιδείας πιθανότατα οδεύει ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης να επιλεγεί για το υπουργείο Εσωτερικών. 

Σε παραγωγικό υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ πολύ έντονα έχει ακουστεί το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΩΡΑ: Κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα-Καμμένου "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator