Χάος ρε φίλε, χάος!

0


Σύμφωνα με τον, σε παράκρουση, Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι τρεις και έχουν να κάνουν με την 
α) επιτυχία 
β) αλήθεια και 
γ) ευθύνη που χαρακτηρίζουν τις μέρες και τα έργα αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. 
Οι λόγοι αυτοί, αν δεν εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, θα παραμείνουν στη δημόσια προεκλογική συζήτηση ως βασικά επιχειρήματα για να ψηφίσει κάποιος/κάποια Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγες εβδομάδες. Αξίζει να τους δούμε έναν – έναν.

Η επιτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με το πρωτογενές πλεόνασμα, τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, την αύξηση του ΑΕΠ και τη μείωση της ανεργίας: Το πρωτογενές πλεόνασμα πατάει πάνω σε λογιστικά τρυκ και μεταφορές εκροών, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός προέρχεται από περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, η αύξηση του ΑΕΠ συνδέεται αποκλειστικά με το εποχικό προϊόν του τουρισμού και η μείωση της ανεργίας έχει προκύψει μέσα από τη μείωση του πληθυσμού, που είτε πραγματική είναι είτε στατιστική το ίδιο κάνει.

Η αλήθεια της κυβέρνησης έχει να κάνει με τ’ ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής και το Μάρτιο, χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα, από το μνημόνιο θα μεταβούμε στην εποχή της πιστωτικής γραμμής στήριξης: Είναι μάλλον ξεκάθαρο ακόμα και στα παιδιά που πάνε στο νηπιαγωγείο ότι σε αυτήν την… αλήθεια η λιτότητα δεν έχει τέλος, ότι τα μέτρα που προωθούν είναι σκληρά και επώδυνα όχι μόνο για τον Κόσμο της Εργασίας και τα κατώτερα μεσαία στρώματα, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία και ότι η πιστωτική γραμμή στήριξης δεν είναι τίποτα άλλο από την παραμονή της Ελλάδας, αλλά και συνολικά του Νότου της Ευρώπης, στην παγίδα του χρέους.

Η ευθύνη της κυβέρνησης έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις προς τους πλούσιους και τα ανώτερα μεσαία στρώματα: Το λέμε από το Δεκέμβρη του 2008, «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες», γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος το μόνο που εγγυάται είναι η συνέχιση του πάρτι της προηγούμενης περιόδου με άλλα μέσα. Για να εξασφαλιστεί αυτή η κατάσταση, αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς έχει αναλάβει την ευθύνη να βυθίσει στη φτώχεια και την απελπισία κυρίως τη νέα γενιά και συνολικά τους πολλούς καλούς ανθρώπους.

Νομίζω πως δεν θέλει και πολύ τοκ – τοκ και απέναντι σε αυτή την επιτυχία, σε αυτήν την αλήθεια, σε αυτήν την ευθύνη, μπορούμε να επιλέξουμε κάτι άλλο και το χάος, για το οποίο μιλούν Παπαμιμίκοι και Κουκουλόπουλοι , μοιάζει με μία εξαιρετική επιλογή.

Ο alterthess ιανόςΤο φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 22, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χάος ρε φίλε, χάος!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator