Ολοταχώς στο βούρκο και τις εκλογές - Οι δυσώδεις εξελίξεις απομακρύνουν την εκλογή προέδρου

0


Στο βούρκο της ανυποληψίας βυθίζεται με μεγάλη ταχύτητα από χθες η χώρα, με την πολιτική σκηνή να σκιάζεται από τις βαρύτατες καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του. Έτσι, αν η προεδρική εκλογή ήταν μια δύσκολη πολιτική άσκηση προηγουμένως, τώρα δυσχεραίνεται έτι περισσότερο, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ξεπερνά το στάδιο της οργής και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση.

Το πολιτικό σύστημα και το Μέγαρο Μαξίμου φυσικά πάγωσαν στο άκουσμα των καταγγελιών του Παύλου Χαϊκάλη. Η επαναφορά της υπόθεσης του κουμπαρά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες σε ελάχιστες μέρες θα έμπαινε και πάλι στο αρχείο μετά το άνοιγμά της έτι μια φορά μετά τις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου, ανοίγει πλέον και πάλι για τα καλά.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έβγαλε γρήγορα ανακοίνωση, στην όπου τόνιζε την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης σε βάθος, ενώ μιλούσε και για «άθλια ιστορία». Στη συνέχεια, ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος μίλησε για προβοκάτσια και έβαλε στο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, αμέσως μόλις «εσκασε» το θέμα, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, έσπευσε να μιλήσει για «κουμπαρά»., υιοθετώντας έτσι έμμεσα τις καταγγελίες του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου και στη συνέχεια του ίδιου του Παύλου Χαϊκάλη. Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε ακόμα και φωτογραφίες του φερόμενου ως μεσάζοντα, Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος συνόδευε τον Πάνο Καμμένο σε ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε ταξίδι του στην Κύπρο.

Από την πρώτη στιγμή, στο Μαξίμου δήλωναν άγνοια για το ρόλο του κυρίου Αποστολόπουλου, μιλώντας για έναν άνθρωπο που δεν είχε επαφή με το πρωθυπουργικό επιτελείο. Μάλιστα, στην πορεία της ημέρας, στελέχη του Μαξίμου τόνιζαν πως θα ήταν παράλογο να έχει επαφές με τον πρωθυπουργό ένας άνθρωπος που αρθρογραφούσε σε αντιμνημονιακά έντυπα και ιστότοπους με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων».

Στην εξέλιξη της ημέρας όμως τα πράγματα «αγρίεψαν» ακόμα περισσότερο. Το Μαξίμου εγκατέλειψε τη γραμμή άμυνας και την επίκληση του ρόλου της δικαιοσύνης στη διερεύνηση της υπόθεσης και πέρασε στην αντεπίθεση, όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανέφερε πως ο κύριος Αποστολόπουλος του ανέφερε στη συνάντησή τους πως εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό. Ο κύριος Σαμαράς απάντησε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, ενώ σύμφωνα με συνεργάτη του έγινε έξαλλος όταν άκουσε την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη και έφτασε στα όριά του, αποφασίζοντας να σηκώσει το γάντι και να καταθέσει μηνύσεις εναντίον όλων των εμπλεκομένων. Βέβαια, προηγουμένως, ο κύριος Χαϊκάλης είχε φροντίσει να οικοδομήσει ένα τείχος άμυνας, καθώς σε προηγούμενη συνέντευξή του ανέφερε πως είναι πιθανό ο Γιώργος Αποστολόπουλος να επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό για να τον εμπλέξει, εκπροσωπώντας άλλα κέντρα.

Πρωθυπουργικός συνεργάτης, μιλώντας στο koolnews.gr, ανέφερε πως η υπόθεση είναι πρωτοφανής και πως «μπάζει» σε πολλά σημεία. Το Μαξίμου εγείρει διάφορα ερωτήματα, όπως το πόθεν τεκμαίρεται επαφή του κυρίου Σαμαρά με τον κύριο Αποστολόπουλο και το ποιος είναι στην πραγματικότητα ο ρόλος του Γιώργου Αποστολόπουλου στην ιστορία; Σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου αναμένεται να περάσει πλέον στην αντεπίθεση, ενώ κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, παρά το ότι αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης, τονίζουν πως χρέος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη χώρα από την πλήρη αποδρομή.

Ποιος είναι τελικά ο Γιώργος Αποστολόπουλος;

Άτομα που γνωρίζουν την «πιάτσα» μιλούν για έναν άνθρωπο με προσβάσεις σε πολλά κέντρα σε κάθε περίπτωση, ο οποίος όμως διατηρούσε σκιώδη ρόλο. Διατεινόταν πως είναι στέλεχος της Deutsche Bank, χωρίς όμως ποτέ να μπορεί να τεκμηριώσει εταιρική του σχέση με τη γερμανική τράπεζα. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Αμβούργου στη Γερμανία, ενώ μέχρι το καλοκαίρι εμφανιζόταν να εργάζεται στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση κεντρικό στέλεχος της τράπεζας και ο ρόλος του μένει να αποσαφηνιστεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Αποστολόπουλος είχε πολύ έντονη παρουσία στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, φρόντιζε όμως να μένει πάντα στο παρασκήνιο και να διατηρεί μια αχλύ μυστηρίου, γύρω από το όνομά του, ενώ η πρώτη φορά που πέρασε στην ενεργό πολιτική ήταν η ιδιότητά του ως σύμβουλος επί των οικονομικών υποθέσεων δίπλα στον Πάνο Καμμένο.

Υπάρχουν πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος;

Πέραν των προφανών αποριών για την ουσία της υπόθεσης, αυτό που συζητείται πλέον παντού είναι το αν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που δεν αντέχεται και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Ίσως και να πρέπει να πάμε σε εκλογές» λέει χαρακτηριστικά βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος δεν ανήκει στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και προβληματίζεται ιδιαίτερα έντονα για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό σκηνικό.

Πλέον, ως προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν δύο απόψεις, με τη μία να κυριαρχεί βεβαίως. Σύμφωνα με αυτή, αν η εκλογή Προέδρου ήταν μία φορά δύσκολη, τώρα, με τη σκιά μιας ενδεχόμενης απόπειρας χρηματισμού, γίνεται δέκα φορές πιο δύσκολη. Επίσης, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, η δεξαμενή των ΑΝΕΛ κλείνει για τα καλά πλέον, καθώς κανείς βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα θέλει να μπει στη διαδικασία της διαφοροποίησης από την κομματική γραμμή υπό το φόβο του στιγματισμού.

Σύμφωνα με μια δεύτερη άποψη, η ώρα της συναίνεσης έχει φτάσει τώρα και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να αποτρέψουν την πορεία της χώρας προς τον όλεθρο. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΔΗΜΑΡ θα κληθεί να λειτουργήσει εξισορροπητικά, ενώ κάποιοι αναφέρουν πως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να διευκολύνει τις εξελίξεις, αν δεν επιθυμεί τη διάλυση των πάντων.

Φυσικά, το δεύτερο σενάριο είναι και το πιο ασθενές, καθώς η πολιτική πόλωση έχει σπάσει κάθε πιθανό όριο και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι ανεξάρτητοι βουλευτές κυριολεκτικά «σφάζονται», με τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θεοδωρο Παραστατίδη να αναφέρουν πως όσοι δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά ψήφισαν ΠτΔ, θα πρέπει να ψηφίσουν «παρών» στις υπόλοιπες δύο ψηφοφορίες, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για τη στάση τους. Με μηνύσεις απειλούν με τη σειρά τους Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ ο Σπύρος Λυκούδης πήγε και ένα βήμα παραπέρα, καταγγέλλοντας τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη ως «πολιτικά σκουλήκια».

Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Πηγή koolnews.gr
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 21, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ολοταχώς στο βούρκο και τις εκλογές - Οι δυσώδεις εξελίξεις απομακρύνουν την εκλογή προέδρου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator