10.000 ξεφτυλισμένοι δημοσιογράφοι, πεθάναμε τον Μητσάρα

0


Στις αρχές Οκτωβρίου όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ (δεν εξαιρούμε φυσικά ούτε το koolnews.gr) δημοσίευσαν την είδηση για τον θάνατο του Μητσάρα, αυτής της μοναδικής φυσιογνωμίας των γηπέδων και της πολιτικής μας ζωής.

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Γράφτηκαν μικρά ή μεγάλα αφιερώματα, σηκώθηκαν πλακάτ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, έγιναν δηλώσεις και όλοι εξέφρασαν τη λύπη τους για τον χαμό αυτού του ιδιόμορφου γραφικού -με την καλή έννοια- λαϊκού… φιλόσοφου.

Κι όμως ο Μητσάρας δεν έχει πεθάνει, τουλάχιστον αυτό δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν. Η οικογένειά του τον έχει ψάξει παντού: σε νοσοκομεία, σε νεκροτομεία… Δηλαδή δεν υπάρχει από πουθενά...
επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό του. Δεν υπάρχει πτώμα και το κυριότερο δεν έγινε καμία κηδεία.

Κι όμως 10.000 δημοσιογράφοι –τόσοι είναι αυτοί που πραγματικά ασκούν το επάγγελμα ή θέλουν να πιστεύουν ότι το ασκούν πεθάναμε τον Μητσάρα. Έτσι απλά, εύκολα χωρίς δεύτερη σκέψη χωρίς αιδώ.

Και κανείς από εκεί και πέρα δεν ασχολήθηκε με το να βρει τους οικείους του, να ρωτήσει που θα γίνει η κηδεία, τίποτε.

Αν αυτό δεν είναι ομαδικός εξευτελισμός ενός επαγγέλματος τότε δεν ξέρω πως μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς.

Μόνο δυό λέξεις: Ντροπή μας και συγγνώμη –όχι φυσικά εξ ονόματος όλων, αλλά από εμάς εδώ στο koolnews. Οι άλλοι ας κάνουν ότι καταλαβαίνει ο καθένας.

ΥΓ: Και άλλες φορές ανεπίτρεπτα έχουν δημοσιευθεί πρόσκαιρα ειδήσεις για τον θάνατο ανθρώπων, αλλά τουλάχιστον μετά από ελάχιστο χρόνο διαψεύδονται. Εδώ απλώς το έγκλημα είναι διαρκείας.

ΥΓ1: Ας μη σπεύσουν αρκετοί να πανηγυρίσουν για τα χάλια της σημερινής δημοσιογραφίας γιατί θα τους απαντήσουμε ότι κάθε λαός έχει και τους δημοσιογράφους που του αξίζει…

ΥΓ2: Επίσης, ας μην μπερδεύουμε τέτοιου είδους «λάθη» με άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με προπαγάνδα την οποία ως παπαγαλάκια αρκετοί από εμάς καταπίνουμε αμάσητη -ηθελημένα ή αθέλητα- και σερβίρουμε με τη σειρά μας στην κοινή γνώμη. Είναι άλλης τάξεως και συζητήσεως ζήτημα.

Από koolnews
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "10.000 ξεφτυλισμένοι δημοσιογράφοι, πεθάναμε τον Μητσάρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator