Συγκίνηση για τo τελευταίο ταξίδι του «Blue Star Ithaki» στις Κυκλάδες (video)

0


Επί 14 ολόκληρα χρόνια διέσχιζε το Αιγαίο, έδενε κάβους στα νησιά των Κυκλάδων και εξυπηρετούσε στρατιές ταξιδιωτών.

Το «Blue Star Ithaki» εκτέλεσε το Σάββατο το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος.

Σύντομα θα ξεκινήσει για ένα άλλο μακρινό ταξίδι με προορισμό τον Καναδά, καθώς το πλοίο αγοράστηκε από καναδική εταιρεία.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, το Blue Star Ithaki έδεσε στο λιμάνι της Ερμούπολης και οι Συριανοί του επιφύλαξαν μια θερμή και συγκινητική υποδοχή.

Εκτός από τους επιβάτες, που επρόκειτο να ταξιδέψουν, το περίμεναν εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμεναρχείου, αλλά και αρκετός κόσμος που ήθελε να δει το πλοίο για τελευταία φορά.

Συριανοί με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες είχαν κατέβει στην προβλήτα για να δούν το Blue Star Ithaki να μπαίνει με μεγαλοπρέπεια στο λιμάνι συνοδευόμενο απο ψαροκάικα. Μέχρι και οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν για να αποχαιρετήσουν το πλοίο.



«Καλό ταξίδι, αγαπημένο μας "Ιθάκη", σε όποιες θάλασσσες και αν ταξιδέψεις. Οι επιβάτες που σε αγαπήσαμε» έγραφε πανό που είχαν αναρτήσει στο λιμάνι της Σύρου.

Ο συριανός καπετάνιος, Ηλίας Βερβενιώτης, κατέβηκε στο λιμάνι και μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου δέχτηκαν δώρα και γλυκά από τους συγκεντρωμένους. Ήταν το μεγάλο ευχαριστώ για τα 14 χρόνια που εξυπηρέτησαν τους νησιώτες με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμη και ο ίδιος ο καπετάνιος δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυά του.

Το πλοίο είπε το τελευταίο αντίο στους Συριανούς με απανωτά σφυρίγματα. Όταν έλυσαν οι κάβοι, έκανε μια τελευταία βόλτα στο λιμάνι. Τρία φορτηγά κατευθύνθηκαν στο μέρος που άραζε και «υποκλίθηκαν» μπροστά του.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συγκίνηση για τo τελευταίο ταξίδι του «Blue Star Ithaki» στις Κυκλάδες (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator