Μυστήριο: Ο τάφος της Αμφίπολης σταματάει στον τρίτο θάλαμο -Δεν υπάρχει πορτάκι

0


Το μικρό πορτάκι πλάτους 0,96 μέτρων που είχαν «δει» οι αρχαιολόγοι κατά την είσοδό τους στον τρίτο θάλαμο του τάφου όπως αναφέρεται στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού δεν υπάρχει, οπότε προφανώς ο τύμβος σταματά κάπου εκεί. Δηλαδή στον τρίτο θάλαμο.

Οπως σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΠΟ η λαθεμένη εντύπωση για την ύπαρξη ενός μικρού και έκκεντρου θυρώματος, πλάτους 0,96 στο βάθος του τρίτου θαλάμου και συγκεκριμένα στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο, δημιουργήθηκε λόγω του ότι από το συγκεκριμένο σημείο έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης.

«Η υπόθεση εργασίας που είχε λεχθεί, βάσει γεωλογικής και σπηλαιολογικής έρευνας, ότι υπάρχει πιθανόν θύρωμα εντός του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου- 0,96 πλάτους, δεν επιβεβαιώνεται από την ανασκαφική εργασία. Η λαθεμένη εντύπωση, όπως σημείωνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Πολιτισμού δόθηκε καθώς στο σημείο αυτό έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης. Επομένως, δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο-τέταρτο χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΠΟ στη σημερινή ανακοίνωσή του.

Αυτό είχε θεωρηθεί «πορτάκι» που πιθανόν οδηγούσε σε σκαλοπάτια ή σε νέο θάλαμο:

Οι ανακοινώσεις της Κατερίνας Περιστέρη έκαναν τότε λόγο για «έκκεντρη πόρτα που έχει εντοπιστεί στο βάθος του 3ου θαλάμου».

Οπως απεδείχθη τέτοια πόρτα δεν υπάρχει.

Θα πρέπει, επομένως, να απαντηθεί από την ομάδα των αρχαιολόγων αν ο τάφος της Αμφίπολης σταματάει στον τρίτο θάλαμο και δεν υπάρχει συνέχεια.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μυστήριο: Ο τάφος της Αμφίπολης σταματάει στον τρίτο θάλαμο -Δεν υπάρχει πορτάκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator