ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

0


O Δήμαρχος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας 

Πληροφορούμενοι την απάντηση του Υπουργού κ. Μανιάτη σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Δήμους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουμε να σας καταθέσουμε τα παρακάτω : 

Ο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις Δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού και τις προβλεπόμενες ποσότητες, σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας του. 

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη σκέψη ότι μπορεί να μετατραπεί ο Δήμος μας σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου και εξοργισμένη με το γεγονός ότι παρά την προνοητικότητα και αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δήμος μας χωροθετόντας περιοχή για τη δημιουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ώστε να λύσει το πρόβλημα της Δυτικής Κορινθίας τιμωρείται αντί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι αγροτουριστικός Δήμος και οποιαδήποτε περιβαλλοντική υποβάθμισή του θα επηρεάσει αρνητικά το εισόδημα και το μέλλον των δημοτών του. 

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αγωνιστεί με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράλογης μεθόδευσης.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 01, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator