Απίστευτος χάρτης: Τι θα γινόταν εάν οι χώρες καταλάμβαναν εκτάσεις ανάλογα με τον πληθυσμό τους

0


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το τι θα συνέβαινε εάν οι χώρες με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη καταλάμβαναν και την αντίστοιχη έκταση γης, παρουσιάζει ο ερασιτέχνης χαρτογράφος JPalmz.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο χάρτη που φέρνει τα πάνω κάτω και καταδεικνύει την πληθυσμιακή δυναμική των χωρών σε όλο τον κόσμο.

Όπως είπε ο δημιουργός του χάρτη: «Όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για το Wikipedia, θα ήθελα απλώς να γίνει οπτικά πιο ευπαρουσίαστο» και συνεχίζει: «Ο χάρτης έχει παρουσιαστεί σε κάποιες εφημερίδες στη Γερμανία και σε ένα τηλεοπτικό show στην Ιαπωνία. Μπορείς να το πιστέψεις; Όλη αυτή η προσοχή, γιατί ένας φτωχός φοιτητής έφτιαξε στο laptop του ένα χάρτη».

Μάλιστα, επισημαίνει πως μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και Δημοκρατία της Ιρλανδίας παραμένουν εκεί που είναι, γεγονός που υποδηλώνει πως έχουν ένα δίκαιο μερίδιο γης παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, η Ρωσία και ο Καναδάς είναι αναγκασμένες να επεκταθούν σε Καζακστάν και Πακιστάν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέρεται στην κεντρική Αφρική στη θέση του Νίγηρα έχοντας ως νέους γείτονες το Ιράν, το Μεξικό και τη Μιανμάρ.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απίστευτος χάρτης: Τι θα γινόταν εάν οι χώρες καταλάμβαναν εκτάσεις ανάλογα με τον πληθυσμό τους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator