Εξέλιξη που τα ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ όλα στην Αμφίπολη! Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ να απεικονίζεται στο ψηφιδωτό!

0


Η καθηγήτρια Έβα Κανταρέλα, από το Πανεπιστήμιο Μιλάνου, σχολίασε τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη και τι συμβολίζουνστην αρχαιότητα.

Στάθηκε περισσότερο στα δύο διαφορετικά μάτια που είχε το άλογο, ένα μαύρο και ένα γαλάζιο.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Κανταρέλα, παρότι, σύμφωνα με τον Όμηρο, η Αθηνά είχε γαλάζια μάτια, οι αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούσαν το χρώμα των ματιών σύμβολο ξεχωριστής ωραιότητας. Εκτιμούσαν περισσότερο τη λάμψη και το σχήμα τους και ιδιαίτερα τα οβάλ.

Παρόλα αυτά, υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες το γαλάζιο χρώμα των ματιών, ή τουλάχιστον του ενός ματιού, θεωρήθηκε ένα εξαιρετικό διακριτικό χαρακτηριστικό, σημάδι θεϊκής προέλευσης.

Ωστόσο, διαφορετικά μάτια είχε – σύμφωνα με τη παράδοση– το σπουδαίο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Βουκεφάλας.

Και οι φήμες έχουν ξεκινήσει πάλι να οργιάζουν…

makeleio.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εξέλιξη που τα ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ όλα στην Αμφίπολη! Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ να απεικονίζεται στο ψηφιδωτό!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator