Μετεξεταστέος και στα Γερμανικά!

0


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Αχ και βαχ για τον Αντώναρο… (Αντώναρος = ο μεγάλος Αντώνης, όχι ο άλλος…. για να μην γίνονται και λάθη…)! Και στα «Γερμανικά» μετεξεταστέος; Κρίμα και πάλι κρίμα γιατί η διευθύντρια τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση… Προφανώς λόγω της απόδοσης του στην ΠΟΛ.ΑΝ, που είχε «τεράστια» επιτυχία, του εμπιστεύτηκε και αυτή την αποστολή. 

Οι εποχές όμως αλλάζουν… Και από εκεί που ο κ. Σαμαράς τραγουδούσε με αυταρέσκεια «ο πιο καλός ο μαθητής ήμουν εγώ στην τάξη», γιατί θεωρούσε ότι είχε καταφέρει από αρχηγός του κομματιδίου της ΠΟΛ.ΑΝ να γίνει ο πρωθυπουργός της χώρας, χθες διαβάσαμε δημοσίευμα του SPIEGEL με τίτλο: «Η Μέρκελ θα επιπλήξει τον Σαμαρά για τη φοροδιαφυγή»… Καθόλου ευχάριστα τα νέα… Όχι για την φοροδιαφυγή, αλλά για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά! 

Βέβαια τώρα δεν γνωρίζουμε ακριβώς για ποια φοροδιαφυγή θα επιπλήξει τον κ. Σαμαρά η κα Μέρκελ… Για την μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα για την οποία όχι απλώς δεν γίνεται καμιά ενέργεια για να παταχθεί, αλλά αντιθέτως, ή για την φοροδιαφυγή που πιάστηκε να κάνουν Γερμανικές εταιρείες στην χώρα μας όπως διαβάσαμε στα ΜΜΕ; 

Αν είναι για τις Γερμανικές εταιρείες μην ανησυχεί η κα Μέρκελ. Μήπως θα εισπραχθεί ποτέ το πρόστιμο και φόροι που βεβαιώθηκαν; Πάρτε παράδειγμα την συμφωνία SIEMENS-κυβέρνησης Παπαδήμου. Η συμφωνία προέβλεπε να δοθούν χρήματα για την χρηματοδότηση «Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος». Πόσα χρήματα έχει πάρει το ελληνικό δημόσιο; Πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί στις υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς; 

Πολύ απλό: ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ!!! Γιατί; Μα γιατί παραμένει ακόμη στο «συρτάρι» η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens όπως έγραψε στις αρχές του μήνα και το ΒΗΜΑ. Ακόμη και τον κ. Σαμαρά έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα κάποιοι γιατί ενώ είχε ζητήσει να δοθεί 1,5 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν λάπτοπ για τους δικαστές, δεν έχει γίνει τίποτα. Και περίμενε κανείς ότι θα έδιναν τα 2/5 από τα 90 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη φορέων κατά της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά της διαφθοράς; Η αρχή υπό τον Ι. Τέντε δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ…. 

Και όχι μόνον δεν έχει υλοποιηθεί η συμφωνία που έχει υπογραφεί αλλά μη καταβάλλοντας τα χρήματα η SIEMENS στην πραγματικότητα βοηθά την φοροδιαφυγή και γενικά στην διαφθορά γιατί λόγω της κρίσης δεν μπορούν να εξοπλιστούν πχ με σκάνερ τα τελωνεία (12,5 εκ. ευρώ) και ούτε μπορεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να χρησιμοποιήσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που της αναλογούν από την συμφωνία αυτή, αφού δεν τα έχει λάβει, για να αγοράσει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή ώστε να πολεμήσει την διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα!!! 

Αν είναι για την ΜΕΓΑΛΗ φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων, των ολιγαρχών, όσων τέλος πάντως ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ή την «βοήθεια» που προσφέρει το Ελληνικό δημόσιο σε όσους φοροδιαφεύγουν σε μεγάλο βαθμό, μαζί της είναι όλος ο Ελληνικός λαός! Ναι καλά διαβάζετε… Γιατί όλα τα πληρώνουμε εμείς, ο λαός, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, εξ αιτίας της σήψης, της διαφθοράς, της μεγάλης φοροδιαφυγής!!! Και αν σας ανατριχιάζει ή σας εξοργίζει που γράφουμε για «βοήθεια» προς την μεγάλη φοροδιαφυγή θα ρωτήσουμε μερικά πράγματα: Τι έχει γίνει με τα κότερα με Ολλανδική σημαία; Πόσο καιρό βολοδέρνει πχ η λίστα Λανγκάρντ; Πόσα άτομα δουλεύουν πάνω στην λίστα αυτή; Ασχολούνται μόνο 35 ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι παράλληλα ασχολούνται και με άλλες υποθέσεις… 

Τι έκαναν στο υπουργείο Οικονομικών για την φοροδιαφυγή το φετινό καλοκαίρι; Μόνο 21 εφοριακοί δέχτηκαν -οικειοθελώς- να μετέχουν στα συνεργεία για τον έλεγχο αποδείξεων στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Δεν υπήρχε σχέδιο όπως γινόταν κάθε χρόνο που το ΣΔΟΕ είχε την αρμοδιότητα, και επιπλέον λόγω της έλλειψης κονδυλίων για την καταβολή υπερωριών και οδοιπορικών, τα συνεργεία προληπτικού ελέγχου των ΔΟΥ δεν μπορούσαν να διενεργούν ελέγχους κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή στα κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν σε κοσμοπολίτικα νησιά και σε άλλες περιοχές της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου!!!! Αυτά δε που ακούστηκαν για τρομακτικούς ελέγχους σε συναυλίες και σε κέντρα στην Μύκονο κλπ ήταν στάχτη στα μάτια του κόσμου. 

Και τώρα ζητά να μάθει ο κύριος Σούρλας «εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία». 

Μήπως δεν είχε ακούσει κανένας τόσα χρόνια το «χόμπι» κάποιων «επιχειρηματιών» να παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες και να τα βγάζουν στο εξωτερικό; Άραγε τηρούσαν και οι τράπεζες όλους τους κανόνες που προβλέπεται για την διασφάλιση των χρημάτων τους; Ή έδωσαν τα δάνεια όπως ακούμε ότι τα πήρε το ζεύγος Γριβέα; Ή ακόμη καλύτερα η οικογένεια Καρούζου; Ή και τόσοι άλλοι; 

Για να μην γράψουμε για τις (ν)τροπολογίες του 2014 που χάρισαν δις ευρώ σε πετρελαϊκές εταιρείες… Για να μην γράψουμε πάλι για τις πετρελαϊκές εταιρείες στις οποίες τα υπόλοιπα χρέη και πρόστιμα είχαν ήδη διαγραφεί με νομοσχέδιο του 2013 που αναίρεσε νομοσχέδιο του 2010 που όριζε βαριά πρόστιμα για τις πετρελαϊκές που έκαναν δουλειές μέσω offshore εταιρειών (το κόλπο με τις τριγωνικές διαδρομές). Για να μην γράψουμε για τις δηλώσεις του «κολλητού», του «αδελφού», του «υποστηρικτή» του δικού μας του κ. Σαμαρά, του κ. Γιούνκερ τον Ιούλιο φέτος που είπε ότι δεν ήταν αυτός που συνέστησε να μην φορολογούνται στην Ελλάδα «οι πάμπλουτοι και οι Ωνάσηδες». 

Τώρα θα τολμήσει να ψελλίσει τίποτα για όλα αυτά ο κύριος Σαμαράς στην κυρία Μέρκελ; Δεν το νομίζουμε… Πιθανώς οι ολιγάρχες, οι μεγάλοι φοροφυγάδες, η λογοκρισία του διαδικτύου, ο φόβος, ο τρόμος, να είναι το τελευταίο χαρτί του κ. Σαμαρά για να γαντζωθεί στην εξουσία… Γιατί από ότι φαίνεται ακόμη και ξένοι τον έχουν ξεγράψει… Ετοιμάζουν τον επόμενο, για να μην σκάσει η χύτρα ταχύτητας που λέγεται ελληνικός λαός με απρόβλεπτες συνέπειες… Άσε που ο επόμενος έχει και την «ευλογία» και της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας…

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 23, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μετεξεταστέος και στα Γερμανικά!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator