ΞΕΧΑΣΤΕ τις κάρτες και τους κωδικούς! Αυτό θα είναι το νέο σύστημα στα ΑΤΜ!

0


Τα νέα ΑΤΜ θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν αναλήψεις βάζοντας απλά το δάχτυλό τους σε ένα ειδικό υπέρυθρο reader που... μπορεί και διαβάζει και τους αναγνωρίζει.. από τις φλέβες στο χέρι τους.

Σύμφωνα με την Hitachi, το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης φωτός αιχμής, στέλνοντας υπέρυθρο φως το οποίο απορροφάται από το δάχτυλο, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό σχέδιο για κάθε χρήστη.

Η Πολωνία αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία θα λειτουργήσει αυτή η τεχνολογία και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να τοποθετηθούν 2.000 νέα ΑΤΜ σε τράπεζες και σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα.

Ήδη στην Ιαπωνία η τεχνολογία αυτή έχει αρχίσει να καθιερώνεται ενώ κάποιες ιαπωνικές τράπεζες την χρησιμοποιούν επίσης και ως μέτρο ασφαλείας για θυρίδες.

Τέλος για επιπλέον ασφάλεια τα μηχανήματα μπορούν και αναγνωρίζουν αν το δάχτυλο που τοποθετείται ανήκει σε ζωντανό άτομο.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 30, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΞΕΧΑΣΤΕ τις κάρτες και τους κωδικούς! Αυτό θα είναι το νέο σύστημα στα ΑΤΜ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator