Νίκος Χανιάς: "Υπάρχει ή όχι κράτος δικαίου και συντεταγμένη πολιτεία;"

0


Πέρασαν ήδη τρεις μήνες από την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ , με την οποία δικαιώθηκαν οι ένστολοι (ε.ε και ε.α) και κρίθηκαν αντισυνταγματικές και παράνομες οι κρατήσεις που έγιναν στους μισθούς και τις συντάξεις τους από 1-8-2012.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη, δεν προσβάλλεται με ένδικα μέσα, δημιουργεί "δεδικασμένο" και σύμφωνα με το άρθρο 95 παραγρ.5 του Συντάγματος η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει. Ο προβληματισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος αν , πέρα από την παραπάνω απόφαση, λάβουμε υπόψη μας και τις επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις αλλά και σχετικές με το θέμα δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η δυσκολία , η αδυναμία , ή η αδιαφορία ,όπως θέλει το ερμηνεύει ο καθένας, όχι μόνο να εκτελεστεί η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, αλλά έστω και να επικοινωνήσει μαζί μας κάποιος, από το οικονομικό επιτελείο ή άλλος κυβερνητικός παράγοντας και να μας ενημερώσει συγκεκριμένα υπεύθυνα και ξεκάθαρα, με χρόνους και ποσά, τι θα γίνει με την αποκατάσταση των μισθών - συντάξεων και τα αναδρομικά, αναδεικνύει πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές που εκτός από ασέβεια προς την δικαιοσύνη είναι κυρίως αγνωμοσύνη σε μία επαγγελματική ομάδα για την οποία, όπως αποδεικνύεται, όλοι κόπτονται αλλά πάντα με περίσσιο και υποκριτικό ενδιαφέρον.

Δυστυχώς το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα πλέον είναι ότι τελικά σε αυτή τη χώρα, που η κοινωνία έχει ανάγκη να ακούσει αλήθειες, δεν έχει κανένας το ανάστημα να ομολογήσει ότι και το Σύνταγμα της χώρας αλλά και οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων είναι απλά κουρελόχαρτα μπροστά στις έγγραφες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει έναντι των δανειστών μας. 
Επειδή όμως παραπάνω μιλάμε για αλήθειες, ας πούμε τα πράγματα με το ονομά τους και για την Αξιωματική αντιπολίτευση η οποία από τη μία δήθεν συμμερίζεται το δίκιο μας και συμπάσχει μαζί μας, από την άλλη όμως, και ενώ υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, δεν βρήκε λέξη να πεί για μας ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη ,Άλλωστε γιατί να πεί, μπάτσοι είμαστε πάντα γιαυτούς, φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν ανελλιπώς. Επιπλέον επειδή ήμουνα υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όταν ακούνε στολή και ράσο βγάζουν κυριολεκτικά σπυράκια. Εκείνο που απομένει να δούμε ακόμα από αυτούς είναι ο ομαδικός εκκλησιασμός τους και φωτογραφίες τους με καμάρι σε Αστυνομικά τμήματα. Η επιτομή του ψεύδους και της υποκρισίας σε όλο της το μεγαλείο. 

Χωρίς να μονοπωλούμε ή να πλειοδοτούμε στο ρόλο του υπερπατριώτη, υποφέρουμε και μεις οι ένστολοι πολίτες ,όπως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, των οποίων καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο και έχουμε απολύτως συνειδητοποιήσει 

- ότι η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει (συντεταγμένα) και είμαστε υπό στενή διεθνή επιτήρηση 

- ότι η πίτα αλλά και το κομμάτι που μας αναλογεί, εδώ και πέντε χρόνια γίνονται όλο και πιο μικρά.

- ότι δεν είμαστε η πλέον "αδικημένη" κατηγορία εργαζομένων ή πολιτών που πλήττει η κρίση, αφού δίπλα μας ή ακόμα και μέσα στα σπίτια μας έχουμε πλήρως απογοητευμένα και άνεργα ή απολυμένα τα παιδιά μας που έχουν τους ίδιους με μας, αλλά και πολύ περισσότερους ακόμα λόγους να περιμένουν λύσεις, όχι απλά για αξιοπρεπή διαβίωση όπως εμείς, αλλά για την ίδια την επιβιωσή τους.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να έχουμε μία απάντηση

- Υπάρχει τελικά ελπίδα για τον πολίτη που ζει σε μία χώρα που το ίδιο το κράτος δεν σέβεται και δεν εκτελεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων;

- Υπάρχει ή όχι κράτος δικαίου και συντεταγμένη πολιτεία;

Αρχιπύραρχος ε.α

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 23, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Χανιάς: "Υπάρχει ή όχι κράτος δικαίου και συντεταγμένη πολιτεία;""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator