ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

0


Μετά από τις ερωτήσεις φίλων που ενδιαφέρονται για την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Κορινθίων και ύστερα από την χθεσινή απόφαση του πρωτοδικείου Κορίνθου η οποία ανακήρυξε τους επιτυχόντες συνδυασμούς και συμβούλους, αισθάνομαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα δημοσίως.

Επιτέλους το πρωτοδικείο Κορίνθου, αφού εξήντλησε τα χρονικά περιθώρια υπερβαίνοντας ακόμη και τις προβλεπόμενες προθεσμίες, έστω και την τελευταία οριακά στιγμή εξέδωσε την 46/2014 σχετική απόφαση του. 

Μία απόφαση που βρίθει σοβαρών και μη λαθών αλλά σύμφωνα με την οποία θα γίνει η ορκωμοσία των κατά την απόφαση εκλεγμένων συμβούλων και δημάρχου. 

Η απόφαση αυτή απλώς επικυρώνει τους πίνακες αποτελεσμάτων και τα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών της Κυριακής των εκλογών και δεν υπεισέρχεται στα λάθη που υπάρχουν σε αυτά. 

Σχετικά με τους απορούντες για την εκλογή του κυρίου Πιέτρη (αφού δεν έπιασε το εκλογικό μέτρο) και την απόδοση της δεύτερης έδρας (τις τρεις πρώτες τις καταλαμβάνει πάντα ο επιτυχών συνδυασμός) στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές κοινότητες παρά το ότι οι ψήφοι τους ήταν υποπολλαπλάσιοι των ψήφων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (βλέπουμε φαινόμενο να καταλαμβάνει έδρα σύμβουλος με το ¼ των ψήφων του δεύτερου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ), τους γνωρίζω τα παρακάτω: 

1. Πράγματι από αποφάσεις του ΣτΕ έχει αλλάξει η αυστηρή έννοια του νόμου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και δίδει το δικαίωμα σε συνδυασμούς αν και δεν έπιασαν το εκλογικό μέτρο, να κερδίσουν έδρα από τα υπόλοιπα της Α κατανομής. Έτσι σωστά εκλέγεται ο κος Πιέτρης και μένει εκτός ο κος Ρούκης Βασίλης της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο οποίος, κατά την προσωπική μου εκτίμηση πάντα, θα ήταν πολύ περισσότερος ωφέλιμος στα δημοτικά πράγματα.

2. Στις δημοτικές κοινότητες επειδή το εκλογικό μέτρο είναι ψηλό, μπορεί ο δεύτερος συνδυασμός να έχει χιλιάδες ψήφους σε μια δημοτική κοινότητα και ο τρίτος μόνο μία, αλλά η εφαρμογή του νόμου, ο οποίος κατεμέ δεν αποδίδει δημοκρατικά τη βούληση των εκλογέων, δίδει και στους δύο από μια έδρα. 

Όσον αφορά τα λοιπά λάθη της απόφασης, πέραν της προχειρότητας και των συνήθων λαθών μη αναγραφής σωστά του ονόματος ή του επωνύμου των υποψηφίων, θα σταθώ σε τρία σοβαρά. 

1. Έχει ανακηρυχθεί στο Λέχαιο σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ο οποίος είναι ανύπαρκτο (;;;;) πρόσωπο και ο πραγματικά εκλεγείς τρέχει στα δικαστήρια για να κάνει τη διόρθωση, αλλά είναι αδύνατο να προλάβει ώστε να είναι παρών στην ορκωμοσία της Κυριακής. 

2. Έχει ληφθεί στο σκεπτικό της απόφασης λάθος πληθυσμός του Δήμου (60.226) αντί του de facto πληθυσμού της απογραφής του 2011 (που είναι 57.833). Για όσους θεωρούν το λάθος μη σοβαρό, να τους τονίσω ότι όταν ο πληθυσμός υπερβαίνει τις 60.000, το δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από 41 άτομα και όχι από 33 τα οποία και σωστά έχουν εκλεγεί. Και αν ένα δικαστήριο και όσοι βοήθησαν (αν βοήθησαν) στη σύνταξη της απόφασης, μετά από τόσους μήνες «εγκυμοσύνης» της δεν μπορούν να γράψουν σωστά ούτε τον πληθυσμό με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές, τότε κάτι πραγματικά συμβαίνει. 

3. Η λάθος αναγραφή του πληθυσμού έχει συνέπειες και στην Τοπική κοινότητα Στεφανίου, όπου έχει ληφθεί υπόψη πληθυσμός 412 άτομα αντί του σωστού που είναι 278. Ποια είναι η συνέπεια; Αντί να εκλεγεί ένας (1) εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας αφού αυτή έχει πληθυσμό κάτω των 300, έχει ανακηρυχθεί τριμελές συμβούλιο το οποίο και πρόκειται(;) παράνομα να ορκισθεί την Κυριακή. 

Όσον αφορά τη συνέχεια της διαδικασίας, η ορκωμοσία θα γίνει σύμφωνα με το Νόμο την Κυριακή και όταν γίνει η εκδίκαση των ενστάσεων και εφόσον γίνει αποδεκτή η ένσταση του Βασίλη Νανόπουλου (κάτι που έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες), θα ακολουθήσει νέα ορκωμοσία με νέα πρόσωπα και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στις δημοτικές κοινότητες. Στις τοπικές κοινότητες (χωριά κάτω από 2.000 κατοίκους) δεν θα γίνουν αλλαγές αφού εκεί το σύστημα είναι απόλυτα αναλογικό. Μόνη πολύ μικρή πιθανότητα αλλαγής εκεί είναι αν η αποδοχή της ένστασης ανατρέψει τυχόν μικρές διαφορές ψήφων.

Τα υπόλοιπα που αφορούν λεπτομέρειες για πρόσωπα και πράγματα, θα γίνουν γνωστά στους δημότες Κορινθίων, μετά τη γνωστοποίηση των ενστάσεων και αντενστάσεων που θα ακολουθήσουν. 

Πανταζής Βασίλειος
Απόστρατος Αξκός
Πολιτικός Μηχκός ΕΜΠ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων

Δημοσίευση: Αυγούστου 30, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator