Πράξη Κοινωνικής Αλληλεγγύης

0


Έχουμε καταγγείλει κατ επανάληψη τόσο το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία (Αμέ) όσο και η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμέΑ (ΕΣΑμεΑ) σε εθνικό επίπεδο, τις ανεπάρκειες του συστήματος αξιολόγησης αναπηρίας ΚΕΠΑ και την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται τα ΑμέΑ με σοβαρές και επικίνδυνες για την ζωή ασθένειες όταν φτάνει η στιγμή να παραστούν σε επιτροπή για αξιολόγηση και απόδοση ποσοστού αναπηρίας.

Τα ΚΕΠΑ σε πρωτοβάθμιο επίπεδο δεν διενεργούν επισκέψεις και εξετάσεις οίκοι βαρίων περιστατικών και αν συμβεί αυτό θα είναι μετά από μεσολάβηση μεγάλου χρονικού διαστήματος που μπορεί να φτάσει τα 2 έτη στερώντας το ΑμέΑ με τις όποιες παροχές δικαιούνται. Σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα διότι στις περιπτώσεις που έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις στην πρωτοβάθμια αξιολόγηση και πρέπει να γίνει επανεξέταση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο το ΑμέΑ πρέπει να παρουσιαστεί σε επιτροπή στην Αθήνα.

Το τελευταίο διάστημα πρόεκυψε το πρόβλημα σε δυο μελή του σωματείου με πολλαπλά και επικίνδυνα, ακόμα και για την ιδία τους τη ζωή, προβλήματα τα όποια αφού υπέστησαν το μαρτύριο της αξιολόγησης και της μη αποδέκτης γνωμάτευσης έπρεπε να διακοσμούν στην Αθήνα για επανεξέταση.

Η διοίκηση του σωματείου γνωρίζοντας τους κινδύνους και την σοβαρότητα της κατάστασης και μπροστά στην αδυναμία των θεσμών να αντιληφτούν και να αντιμετωπίσουν αξιοπρεπώς τις ιδιαιτερότητες των εν λόγω περιστατικών απευθύνθηκε στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας την συνδρομή αυτών που είχαν τα μέσα να αντιμετωπίσουν και να δώσουν ασφαλή λύση.

Η αντίδραση, η ευαισθητοποίηση, και η ταχυτάτη ανταπόκριση του Οργανισμού "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" στο κάλεσμά μας, ήταν συγκινητική και άμεση. Γεγονός που δικαιολόγησε την καταξιωμένη, στην συνείδηση μας, εικόνας για της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία.

Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πράξη Κοινωνικής Αλληλεγγύης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator