Η Επιτροπή Ανταγωνισμού «βουρτσίζει» με…COLGATE την αλήθεια εδώ και μια δεκαετία!

0



Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επενέβη αμέσως, κι ορθώς έπραξε, σε βάρος του περιπτερά κάτω από την Ακρόπολη ο οποίος πουλούσε το μπουκαλάκι τού νερού τρία ευρώ. Όταν, όμως, πρόκειται να «βγάλει στη σέντρα» πολύ μεγαλύτερα «ψάρια», τότε κάνει ακόμα και μια δεκαετία όχι για να αποφασίσει οριστικώς, αλλά μόνο και μόνο για να εισηγηθεί την τιμωρία τους. Αυτό συνέβη και με την υπόθεση «COLGATE-PALMOLIVE» η οποία ερευνάται από το…2005! 

Μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 16 Οκτωβρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση της περί ανταγωνισμού εγχώριας και Κοινοτικής νομοθεσίας από τον Όμιλο COLGATE – PALMOLIVE, καθώς κι από επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, αναφορικά με την ύπαρξη ρήτρας απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών για απορρυπαντικά και καλλυντικά ευρείας διανομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη σχετική εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού. Όπως αναφέρουν κύκλοι της Επιτροπής στο www.koutipandoras.gr, η υπόθεση καθυστέρησε γιατί βρέθηκε κατά την έρευνα πως υπήρξε ρήτρα απαγόρευσης εισαγωγών και για άλλα προϊόντα, πέρα από τα απορρυπαντικά, γι’ αυτό και δημιουργήθηκε η ανάγκη για νέα εισήγηση. Όπως ενημερώνει ο Γιώργος Φλωράς, μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κατά τη συζήτηση της πρώτης εισήγησης, τον Ιούνιο του 2009, πέρα από την COLGATE-PALMOLIVE παρευρέθηκαν ως ερευνώμενα και τα σούπερ μάρκετ «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», «ΜΕΤΡΟ», «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», «ΚΥΨΕΛΗ» και «ΜΑKRO CASH & CARRY».  
Από την εν λόγω έρευνα είχε διαπιστωθεί ότι η εταιρεία COLGATE –PALMOLIVE Α.Β.Ε.Ε. υπόγραψε συμφωνίες που προέβλεπαν τον παρακάτω όρο: «Δεχτήκαμε και συμφωνήσαμε ότι κανένα μέλος της… δεν θα προβεί σε παράλληλες εισαγωγές των προϊόντων της εταιρείας. Σε περίπτωση μη τήρησης της συγκεκριμένης συμφωνίας έστω και μία φορά δεν θα αποδοθεί η προβλεπόμενη έκπτωση συλλογής προϊόντων».

Οι δικαιολογίες τις οποίες χρησιμοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την κωλυσιεργία της, όχι μόνο για την «COLGATE-PALMOLIVE αλλά και για άλλες υποθέσεις όπως τα «franchise» της COSMOTE (η καθαρογράφηση της υπόθεσης έχει καθυστερήσει περισσότερο από ένα χρόνο), προκαλούν το κοινό αίσθημα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο www.koutipandoras.gr πως θέλουν να είναι η καταδίκη απολύτως τεκμηριωμένη πριν την επιβάλουν και χρησιμοποιούν ως επιχείρημα υπέρ τους πως δεν έχει «πέσει» καμία ύστερα από προσφυγή των θιγόμενων στα διοικητικά δικαστήρια. Τα σούπερ μάρκετ, εξάλλου, δεν κατονομάζονται στο δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη δικαιολογία πως δεν είναι οι κυρίως ερευνώμενοι, πως ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και γι’ αυτό φοβάται η Επιτροπή πως θα σύρεται στα δικαστήρια από τους εμπλεκόμενους!
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Επιτροπή Ανταγωνισμού «βουρτσίζει» με…COLGATE την αλήθεια εδώ και μια δεκαετία!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator