Παράνομη και κατά περίπτωση καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

0


Αργά το βράδυ της Παρασκευής, το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ και για κάποια σκέλη που αφορά σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και καταχρηστική.

Στο δικαστήριο εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ υποστήριξαν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, ενώ εκπρόσωποι του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) τάχθηκαν κατά της απεργιακής κινητοποίησης και ζήτησαν από το δικαστήριο να την κηρύξει παράνομη.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δωθεί προθεσμία λίγων ωρών, προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη θέση τους, διαφορετικά θα εκδοθούν φύλλα πορείας. Για το λόγο αυτό μάλιστα, με σχετικό ΦΕΚ η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της και το Εθνικό Τυπογραφείο θα λειτουργεί κανονικά το Σαββατοκύριακο.

Τέλος, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.
Δημοσίευση: Ιουλίου 05, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παράνομη και κατά περίπτωση καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator