Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ανέχεται τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια

0


ΔΥΟ χρόνια πίσω, πρωινές ώρες στο «Γκάλερι» στην Αμερικής. Στο πλέον κόζι μαγαζί της Αθήνας σκάει μύτη ο Δαραβίγκας.
Πάντα ετοιμόλογος και καλός ατακαδόρος, ο Χάρης Γαλανός τον υποδέχεται: «Καλώς τον Γιάννη. Εμαθα ότι πολιτεύεσαι. Καλή επιτυχία. Τι να σου πούμε; Γρίβα μ’ σε θέλει ο βασιλιάς;».
Υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑΟΣ τότε ο Δαραβίγκας, γνωστός Κολωνακιώτης, αλλά ακόμα πιο γνωστός σανπανελίστας του Στέφανου Χίου.
Αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός τρόπος την σήμερον ημέραν για να σε μάθει ο κόσμος: να βγαίνεις στην τηλεόραση. Αλλος δεν υπάρχει.

Μ’ αυτόν τον τρόπο έχουν γίνει φίρμες τόσοι και τόσοι: ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος (φωτό) που έχει κατοχυρώσει τον τίτλο του εθνικού σταρ. Ο Μίστερ Μπούτιας και οι κατά καιρούς ήρωες της Αννίτας Πάνια: ο Ταμπάκης, ο Κατέλης και πάει λέγοντας.
Ο Δαραβίγκας βέβαια δεν είναι τόσο καλτ. Είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Κι ένα επίπεδο πιο κάτω από τον Αργύρη Ντινόπουλο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις εκπομπές του Extra Channel.
Οπως ο Δαραβίγκας είναι το πουλέν του Στέφανου Χίου, έτσι κι ο Ντινόπουλος ήταν το πουλέν του Γιάννη Παπαγιάννη.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η τηλεόραση είναι ο πλέον σίγουρος και ασφαλής δρόμος προς την αναγνώριση και την επιτυχία, ο εν λόγω Δαραβίγκας έστω και αργά βρήκε τον δρόμο του.
Ο πρώην συναγωνιστής του στο ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης, τον διόρισε στην άμισθη αλλά ιδιαίτερα τιμητική θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ. Οχι για πολύ όμως.
Αμέσως μετά ήρθε αυτός ο καταραμένος ο ανασχηματισμός. Κι ο Βορίδης στην πρώτη του απόφαση σαν υπουργός Υγείας τον ξήλωσε.
Στο Κολωνάκι έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές, ενώ οσονούπω θα γίνει και η πρώτη διαδήλωση με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τον Δαραβίγκα».
Ποιος έχασε όμως την ευαισθησία, για να τη βρει η ανάλγητος κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά;
Και η αναφορά του ονόματος του πρωθυπουργού κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.
Οπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Βορίδης σφουγγάρισε τον Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ ύστερα απόπροσωπική παρέμβαση του Σαμαρά.
Κατόπιν τούτου η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το τιμόνι της χώρας βρίσκεται στα πλέον ικανά και σταθερά χέρια: ο πρωθυπουργός έλυσε το θέμα της ανεργίας.
Σχετικά με το δημόσιο χρέος έχει βάλει το νερό στ’ αυλάκι. Εβαλε τον Γιακουμάτο στο Ανάπτυξης για να χτυπήσει την ακρίβεια κατακούτελα. Εστειλε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην Ευρωβουλή. Σύντομα, όπως δεσμεύθηκε, θα πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές.
Αφού τα έκανε όλα αυτά κι αφού με τον Γκίκα Χαρδούβελη έχει το κεφάλι του ήσυχο σχετικά με την Οικονομία,πήρε απάνω του το θέμα Δαραβίγκα:
- «Ποιος είναι αυτός ο ξεσκέπαστος που θα χαλάσει το ίματζ και τη σοβαρότητα της κυβέρνησής μου;Διώξτε τον από τον ΟΚΑΝΑ με τις κλωτσές! Να επιστρέψει στις εκπομπές του Χίου και να μην ξαναγυρίσει».
Ετσι πάει. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ανέχεται τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια.
Χάθηκε δηλαδή ο Αδωνις να έχει βρει για τη θέση αυτήν έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Αρβανιτόπουλος τονΑνατολάκη στο Παιδείας; Να δίνει το καλό παράδειγμα «ναι στον αθλητισμό, όχι στα ναρκωτικά».
Μέχρι τον Ανατολάκη το καραγκιοζιλίκι αντέχεται. Οταν φτάνει σε Δαραβίγκα, είναι πολύ.
Αυτά.

[Κ. Καίσαρης - sentragoal.gr]

Δημοσίευση: Ιουνίου 16, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ανέχεται τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator