Οι εκλογές του photoshop

0


Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε … έτσι σε τούτες τις εκλογές η τέχνη της φωτογραφίας έχει αναλάβει διατεταγμένη υπηρεσία. Στόχος το «φαίνεσθαι», η δημιουργία εντυπώσεων, η παραπλάνηση των αφελών.

Ο Αλέκος στην Κόρινθο «εμπλουτίζει» τις φωτογραφίες κλωνοποιώντας ανθρώπους, ενώ ο Κώστας στο Κιάτο γεμίζει το πλάνο με τραπεζοκαθίσματα παρακείμενων καταστημάτων. Εσχάτως βλέπουμε και κτίρια να μετονομάζονται και να αλλάζουν θέση. Και σκέφτεται κανείς: ωραία, στη συγκέντρωση δεν ήμουν, άντε να με πείσετε ότι είχε κόσμο... το κτίριο όμως; Πώς το «βαφτίσατε» βρε παιδιά; Εδώ ζούμε κι εμείς και ξέρουμε. Δεν σκεφτήκατε ότι αν πάμε και δούμε το πραγματικό κοινοτικό κατάστημα στο Πάσιο δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε εσείς οι «έγκυροι» Κορινθιακοί δημοσιογράφοι;

Και σαν να μη φτάνει η φωτογραφία, έχουμε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε επιστράτευση. Το facebook αναδεικνύεται σε χώρο προβολής και καταξίωσης.

Άντε να δεχθούμε τα καινούρια προφίλ των συνδυασμών, προκειμένου να προβάλουν το πρόγραμμά τους, τις θέσεις τους, τις ομιλίες τους κλπ κλπ. Όμως καινούρια προφίλ και οι υποψήφιοι;;; Αφού βρε ματάκια μου σε ξέρουμε, «φίλο» σε έχουμε από χρόνια, τώρα γιατί πρέπει να «μας αρέσει» η εκλογική σελίδα σου, άλλος άνθρωπος έγινες προεκλογικά;

Και βεβαίως φίλοι υποψήφιοι να δημοσιεύετε τις κάρτες σας για να σας δούμε και να σας καμαρώσουμε (η φουκαριάρα η μάνα φοβάμαι ότι δεν έχει facebook), να σας κάνουμε και «like» για να σας εμψυχώσουμε, αλλά κάθε μέρα νέο «ποστάρισμα»;;; μα κάθε μέρα;;; Εμείς δεν αλλάζουμε γνώμη, το ίδιο μας αρέσετε και σήμερα όπως χθες, ή μήπως ισχύει εκείνο το «θέλω να το βλέπω, να το βλέπω να το λες», παραφράζοντας το αμίμητο λαϊκό τραγούδι;

Λοιπόν… ας σοβαρευτούμε … εκλογές είναι … θα περάσουν …

Mafalda

Δημοσίευση: Μαΐου 12, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι εκλογές του photoshop"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator