Ευτυχώς κέρδισαν όλοι!

0


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Πιθανόν να γνωρίζεται την ιστορία με τον Χότζα που έγινε δικαστής και πήγαν και τον βρήκανε δύο αντίδικοι. Άκουσε τον πρώτο με προσοχή, κούνησε το κεφάλι και του είπε: «Δίκιο έχεις». Άκουσε και τον δεύτερο, που έλεγε τα ακριβώς αντίθετα, κούνησε το κεφάλι και είπε και σ' αυτόν: «Δίκιο έχεις». Ένας τρίτος φώναξε: «Μα, δεν είναι δυνατόν να έχουν και οι δύο δίκιο!». Είπε ο Χότζας: «Κι εσύ δίκιο έχεις»…. 

Κάπως έτσι συνέβη και χθες… Νίκησαν και οι μεν, και οι δε, και οι άλλοι… Από τα κόμματα. Γιατί για τον λαό, δεν είμαστε σίγουροι ακόμα ότι «νίκησε»… Αν θέλεις κανείς να είναι αντικειμενικός, όσο μπορεί περισσότερο, σε πρώτη φάση νίκησαν οι ικανοί δήμαρχοι… Αυτοί που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή. Και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών με ποσοστά που θυμίζουν ποσοστά νίκης σε απολυταρχικά καθεστώτα. Αυτοί, προφανώς με το έργο τους, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των τοπικών κοινωνιών και ανταμείφθηκαν αναλόγως. 

Κέρδισαν όμως και οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη, που κάποιοι αναγνώστες μπορεί να μην αναγνωρίζουν αμέσως ποιος είναι αυτός ο δήμος. Είναι ο Δήμος που περιλαμβάνει τις Σκουριές και τα περίφημα ορυχεία της Κασσάνδρας. Εκεί «βασίλευε» μέχρι χθες ο κύριος Πάχτας ως δήμαρχος και ως υποστηρικτής των ορυχείων. Οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν και δίνουν έναν αγώνα άξιο συγχαρητηρίων. Γιατί μάχονται για το δίκαιο τους. Βεβαίως εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τις ακραίες και έκνομες ενέργειες που περιλάμβανε ο αγώνας αυτός, αν και κάποιοι θα τις «δικαιολογούσαν» επειδή οι κάτοικοι που παλεύουν για την ζωή τους είχαν να αντιμετωπίσουν το άφθονο χρήμα και παράλληλα την χρήση υπερβολικής βίας από πλευράς της πολιτείας, και τον πόλεμο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ολιγαρχών! Κάποιες φορές μας δημιουργείτο η εντύπωση ότι η υπερβολική αυτή βία της πολιτείας δεν ήταν απλά εναντίον των κατοίκων στις Σκουριές, αλλά χρησιμοποιείτο ως παράδειγμα για όλους τους άλλους Έλληνες που πιθανόν θα ήθελαν να αντιδράσουν στα όσα πράττει η συγκυβέρνηση και τα τροϊκανά αφεντικά της… Να τα βλέπουν και να ξέρουν τι τους περιμένει κάποιοι νέοι «αγανακτισμένοι»… Αν εμφανιστούν ποτέ! 

Και οι κάτοικοι εκεί γιατί παλεύουν; Μα πολύ απλά για να μην καταστραφεί το περιβάλλον, για να μην δηλητηριαστούν τα παιδιά τους, για να μην πουλά η κάθε κυβέρνηση τσάμπα την δημόσια περιουσία… Πιστεύει κανείς ότι θα ξεσηκωνόντουσαν οι κάτοικοι αν πχ η τιμή πώλησης των ορυχείων της Κασσάνδρας ήταν η «πρέπουσα»; Αν είχαν επιβληθεί στην εταιρεία που τα αγόρασε οι πλέον αυστηροί περιβαλλοντολογικοί κανόνες; Αν ο Δήμος Αριστοτέλη είχε τα ανάλογα έσοδα, μια και το όποιο κόστος από την λειτουργία των ορυχείων το πληρώνουν οι κάτοικοι εκεί και όχι εμείς εδώ στην Αθήνα ή στην Κρήτη ή όπου αλλού στην Ελλάδα; Η κυβέρνηση εδώ είναι ικανή να ξεπεράσει και την Τουρκική κυβέρνηση στην περίπτωση των ορυχείων στην Soma όπου έχασαν την ζωή τους 300 άνθρωποι. Βέβαια ο ιδιοκτήτης των ορυχείων πανηγύριζε ότι έριξε το κόστος της εξόρυξης κατά 90%... Και αυτό μετρά! Ούτε οι κανόνες ασφάλειας μετρούν, ούτε η προστασία του περιβάλλοντος, ούτε τίποτα. Για εκείνους… Οι 300 ψυχές που έφυγαν και οι οικογένειες τους που καταστράφηκαν είναι απλά αναλώσιμα «είδη»… Για όλους αυτούς… Αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται και στις Σκουριές; Όταν αποψιλώνονται δάση, τα τοξικά απόβλητα ένας Θεός ξέρει πως μεταφέρονται, που καταλήγουν, τι επεξεργασία γίνεται… Δεν χρειάζεται να σκοτωθούν επιτόπου και την ίδια στιγμή τόσοι άνθρωποι για να καταλάβουμε όλοι ότι κάτι πάει στραβά… Μπορεί και να δηλητηριαστούν, σιγά-σιγά, και να πεθαίνουν από «φυσικά» αίτια μετά από 5-10 χρόνια, όπως καρκίνο, λευχαίμια κλπ…. 

Τα κόμματα για άλλη μία φορά φάνηκαν κατώτερα των περιστάσεων… Ξαφνικά από εκεί που δεν έδιναν χρίσματα, παρά έδειχναν «συμπάθεια», και άλλα κουραφέξαλα, κέρδισαν οι «δικοί τους»… Που αν έχαναν σήμερα θα σφύριζαν όλοι αδιάφορα κοιτώντας προς τον ουρανό! Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς, την άλλη Κυριακή ξυρίζουν τον γαμπρό… Και εκεί θα δούμε τι «μήνυμα» θα στείλει προς όλους ο Ελληνικός λαός… Πάντως ένα μικρό δείγμα μηνύματος το πήρε ο κ. Σαμαράς… Ξέρετε με το κόμμα που θα ελάμβανε 2%, και τελικά αύξησε κατά πολύ την δύναμη του… Την Χρυσή Αυγή ντε… Αχ βρε κύριε Μπαλτάκο πως «ξεγύμνωσες» έτσι τον φίλο σου… Και μετά περιμένουμε εμείς να μας "σώσει" στα σοβαρά θέματα εκείνος που ομολόγησε ότι ... αμάρτησε! Αυτός δεν μπορεί να σώσει εαυτόν... Άλλους θα σώσει;

Δημοσίευση: Μαΐου 20, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ευτυχώς κέρδισαν όλοι!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator