«Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» - Τα καλύτερα έρχονται !!!

0



Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο καφενείο του χωριού, οι κάτοικοι του Ζεμενού, υποδέχθηκαν τον επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης», υποψήφιο δήμαρχο Ανδρέα Ζάρρο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν. 
Ο Ανδρέας Ζάρρος, με το μεστό και ουσιαστικό λόγο του, ενημέρωσε τους κατοίκους του χωριού για το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα που έχει ο ίδιος και τα στελέχη του συνδυασμού για όλο το δήμο και ειδικότερα για το Ζεμενό, χωριό με το οποίο τον συνδέει ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση και φιλία με τους κατοίκους του.


Ανέπτυξε το σχέδιό του για τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής του δήμου μας και ειδικά για το «χρυσάφι» του χωριού, το σταφύλι του, την επιτραπέζια σουλτανίνα Ζεμενού. Ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο ως δημοτική αρχή θα δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν μέσω του γραφείου γεωργικής ανάπτυξης, που η δημιουργία του και η στελέχωσή του είναι πρώτης προτεραιότητας, προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού του δήμου. Επίσης η εκμετάλλευση των επιφανειακών νερών του Καθάριου ποταμού με τη δημιουργία μικροφράγματος – έργο για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει προμελέτη με την πολύτιμη βοήθεια του συγχωριανού μας Δημήτρη Ζαρρή – θα μειώσει το κόστος παραγωγής του προϊόντος. 

Η σύνδεση της παραγωγής ντόπιων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του ορεινού όγκου του δήμου, είναι ένα στοίχημα που η Συμπολιτεία θέλει, γνωρίζει και μπορεί να το κερδίσει προς όφελος των κατοίκων των ορεινών χωριών. Τέλος ο Ανδρέας Ζάρρος έκανε ειδική μνεία για τον Αγροτουρισμό, που πρώτο το Ζεμενό είχε γνωρίσει από τη δεκαετία του 1960, με την περίφημη γιορτή σταφυλιού που είχαν οργανώσει για πολλά χρόνια στο χωριό οι Αφοι Τυπάλδου. Η αγροτική παραγωγή, η ιστορία του τόπου και το ανθρώπινο δυναμικό του, είναι παράγοντες που με το σωστό πάντρεμα μπορούν και θα δώσουν στο Ζεμενό αλλά και σε ολόκληρο το δήμο, την ώθηση και το συγκριτικό πλεονέκτημα που του λείπει για να τον κάνει και πάλι πρωταγωνιστή.

Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» - Τα καλύτερα έρχονται !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator