ΕΝΑΣ «ΑΣ(Σ)ΟΣ» ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

0





Πραγματικά εκπληκτική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Άσσου για να υποδεχτούν τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, το βράδυ της 8ης Μαΐου. Η επίσκεψη μάλιστα του Δημάρχου κράτησε περισσότερη ώρα από την αναμενόμενη, αφού οι συμπολίτες μας επιθυμούσαν να του σφίξουν το χέρι για να του εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τα πολλά και σημαντικά έργα που άλλαξαν προς το καλύτερο την ποιότητα της ζωής τους.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός βλέποντας τέτοια αποδοχή δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος και να αισθάνεται μέρα τη μέρα μεγαλύτερη σιγουριά για το εκλογικό αποτέλεσμα των προσεχών δημοτικών εκλογών.

Τόνισε στην ομιλία του, αυτό ακριβώς που έχουν αντιληφθεί και κατανοήσει οι περισσότεροι συνδημότες μας, ότι δηλαδή τα σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιηθήκαν καθώς και εκείνα που ήδη εξελίσσονται, πραγματοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων.

Ο Δήμαρχος ενδεικτικά, ανέφερε τόσο τα έργα που ολοκληρώθηκαν όσο και εκείνα που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα Άσσου - Λεχαίου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η επικείμενη τοποθέτηση, εντος της επόμενης εβδομάδας, του τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Άσσου αλλά και εκείνη του γηπέδου του Λεχαίου, όταν αποπερατωθούν οι επιχωματώσεις του αγωνιστικού χώρου.

Ανέφερε ότι με τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, εντάχθηκαν τα λιμάνια της Κορίνθου και του Άσσου, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Κορίνθου. Όσο αφορά στο λιμένα του Άσσου, έχουν προγραμματιστεί εργασίες για την μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλειά του.

Υπογράμμισε ότι αποδέχτηκε, μετά από πρόταση των κατοίκων της, τη ματαίωση της κατασκευής του βιολογικού στη Δημοτική Ενότητα του Άσσου - Λεχαίου, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το ύψος των δρομολογημένων έργων για το αποχετευτικό σύστημα που θα επιλύσει το πρόβλημα των λυμάτων της περιοχής, ανέρχεται σε 49.000.000€. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αποδέχονται όχι μόνο τις τεκμηριωμένες προτάσεις των συμπολιτών μας αλλά επιπλέον δίνουν λύση και διέξοδο στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Γνωστοποίησε ακόμη μια φορά, ότι η διαδικτύωση όλου του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων έχει ολοκληρωθεί και έπεται η υδροδότηση των νοικοκυριών στις εναπομείναντες κοινότητες, με πόσιμο ποιοτικό νερό Στυμφαλίας μέσα από νόμιμες και πάγιες διαδικασίες. Γι' αυτό το σκοπό δήλωσε, ότι εξασφαλίστηκε για όλο τον Δήμο ποσότητα 10 εκ. κυβ. νερού, υπεραρκετή για να καλύψει όλες τις απαιτούμενες ανάγκες μας. Ξεκαθάρισε επίσης για άλλη μια φορά, ότι οι αμιαντοσωλήνες που καλύπτουν ένα μικρό μέρος της υδροδότησης των σπιτιών της Δ. Ε. Άσσου - Λεχαίου, δεν επιβαρύνουν καθόλου την υγεία των καταναλωτών. Αντίθετα υποστήριξε ότι μεγάλες πόλεις τόσο της Ελλάδος (Αθήνα - Θεσσαλονίκηη) όσο και της Ευρώπης, έχουν δίκτυα χιλιάδων χιλιομέτρων από αμιαντοσωλήνες χωρίς ποτέ να έχει διαπιστωθεί πρόβλημα υγείας των κατοίκων.

Μίλησε επίσης για την αποκατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών στον Άσσο καθώς και για την νέα πεζοδρόμηση με πλάκες αλλά και φωτισμό του τμήματος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή επί της Π.Ε.Ο.

Τόνισε ότι ο Δήμος Κορινθίων έχει προσφύγει με την βοήθεια καθηγητού Πανεπιστημίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό τη μείωση των αντικειμενικών τιμών ζώνης, ένα πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος αναφέρθηκε στη δημιουργία των Κοινωνικών Δομών στο γειτονικό Περιγιάλι οι οποίες προσφέρουν ένα δίχτυ προστασίας στις οικονομικά αδύνατες οικογένειες των συνδημοτών μας. Αυτό το Πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Κορινθίων και της UNESCO.

Τελικά αυτή η θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Άσσου, αποτελεί τον προπομπό για την νικηφόρα «ΠΟΡΕΙΑ» του συνδυασμού και ένα «ΑΣ(Σ)Ο» στο χέρι του Αλέξανδρου Πνευματικού.

Από το γραφείο τύπου

Δημοσίευση: Μαΐου 09, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΝΑΣ «ΑΣ(Σ)ΟΣ» ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator