ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

0


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αναδεικνύεται η πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου με 17.000 εργαζόμενους πανελλαδικά μετά την εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και ΛΑΡΙΣΑ , με παράλληλη επέκταση στην χονδρική, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η ανάπτυξη και τα τεράστια κέρδη της εταιρείας πατάνε πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχια για τους εργαζόμενους της εταιρείας που στην πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.
Στο σύνολο των εργαζομένων έχει περικοπεί από την εργοδοσία το επίδομα γάμου, ταμείου, οδηγών, δηλ. η μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί των εργαζομένων είναι πάνω από 20%.
Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ έρχεται τώρα και προσπαθεί να επιβάλλει μεταθέσεις εργαζομένων τρομοκρατώντας τους. Μετακίνηση δηλαδή των υπαλλήλων από το κατάστημα που ήδη εργάζονται σε κάποιο άλλο , γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ήδη πετσοκομμένων μισθών. Αυτό συνιστά βλαπτική μεταβολή , βλάπτει ηθικά και οικονομικά τους εργαζόμενους, αποδιοργανώνει την οικογενειακή τους ζωή.
Ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων καταγγέλλει την προκλητική, αυταρχική επιδίωξη της μεγαλοεργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και καλεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στον εκβιασμό της μεγαλοεργοδοσίας.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι 
Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε το δικό μας όπλο , την οργάνωση μας σε κάθε κατάστημα. Κανένας μόνος του ανοργάνωτος ανενημέρωτος. Είμαστε η πλειοψηφία έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε , να εμποδίσουμε τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ανάκληση της απόφασης της εταιρείας για μεταθέσεις εργαζομένων
  • Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί .
  • Ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της εργοδοσίας που προβλέπει μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ .
  • Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με 920 ευρώ κατώτερο μισθό .
  • Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης, μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Όχι στην εκ περιτροπής εργασία
  • Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Το Δ.Σ.
Δημοσίευση: Μαΐου 30, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator