Ποιος τελικά έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι;

0


άρθρο της Γιώτας Μπάγκα

Πολύς θόρυβος έχει ξεσηκωθεί τον τελευταίο καιρό τόσο στην πραγματική όσο και στην ηλεκτρονική κοινωνία για τις δεκάδες ανθρώπων που κατέρχονται ως υποψήφιοι στις δημοτικές ή στις περιφερειακές εκλογές. Τα σχόλια που διατυπώνονται είναι κυρίως χλευαστικά, ταπεινωτικά ή απαξιωτικά και αναφέρονται στην ποιότητα, στα προσόντα ή στην ειλικρίνεια των προθέσεων των υποψηφίων.
Η ευκολία με την οποία διαχέεται ο σαρκασμός με προβληματίζει, όπως με προβληματίζουν τα αίτια που τον γεννούν . Κατανοώ πως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η προπαγάνδα, ο εκμαυλισμός των ηθών και ο εξευτελισμός του πολίτη από επαγγελματίες πολιτικούς γέννησε το μηδενισμό και την άρνηση. Όπως επίσης κατανοώ και την καχυποψία που προέκυψε από τα παραπάνω. Ιδιαίτερα σ' αυτήν την εποχή της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουμε αυτές οι στάσεις πληθαίνουν και οξύνονται όμως δεν οδηγούν πουθενά.
Αντίθετα, επιτρέπουν σε πάσης φύσεως άτομα και συμφέροντα να χειραγωγούν τους πολίτες και να εξυπηρετούνται ατομικά ή κομματικά. Παράλληλα συντελούν στη διατήρηση κατεστημένων πολιτικών και προσώπων, επιβάλλουν την παραμονή φθαρμένων προσώπων στα πράγματα και εμποδίζουν την ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην περιφέρεια με νέα πρόσωπα. Αν σκεφτούμε πως είμαστε ως πολίτες υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε στη διαχείριση των κοινών , τότε δε μας μένει παρά μόνο η επιλογή με ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ στην αυτοδιοίκηση. Και να προσθέσω πως μόνο αρνητική δεν είναι η συμμετοχή τόσων νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, γιατί δείχνει πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι επιλέγουν να συμμετέχουν, να δράσουν, να προσφέρουν.
Κι αν , συμπολίτη μου, ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν κάποιοι που τους κρίνεις ανεπαρκείς, μην τους χλευάζεις, ούτε να τους απαξιώνεις, γιατί τουλάχιστον είχαν το θάρρος να εκτεθούν. Αν τους κρίνεις ανεπαρκείς απλά μην τους ψηφίζεις. 
Και θα δείξεις με την ψήφο σου πόσους ικανούς και επαρκείς θα στείλεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας. Θα δείξεις τη δική 
σου ικανότητα να κρίνεις ορθά. Θα δείξεις το δικό σου πολιτικό - και όχι μόνο- πολιτισμό.

Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιος τελικά έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι; "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator