Χριστίνα Δελή: "Συμμετοχή στην απόφαση"

0


Από την ΔΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κορινθίας με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Προσπαθώντας να πείσω κάποιον να προσέλθει στην κάλπη την Κυριακή των εκλογών, μου είπε με μια δόση χιούμορ αλλά και πικρίας ότι «αν οι εκλογές θα άλλαζαν κάτι, θα είχαν κριθεί παράνομες». Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πολλές φορές λέγονται τα πιο σοβαρά και αυτή η κουβέντα του με προβλημάτισε. Όχι για το αν θα πάω να ψηφίσω, αλλά για το πώς θα φέρω την αλλαγή μέσα από αυτό.

Στις μέρες που ζούμε, τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν αναλώσει την σκέψη μας και δεν μας αφήνουν να συγκεντρωθούμε στο μέλλον αλλά και σε πιο μακροσκοπικές λύσεις. Για παράδειγμα κάποιος που είναι άνεργος, το πρώτο που τον απασχολεί είναι το πως θα βρει δουλειά και όχι το πως θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Αυτή η μέθοδος αποπροσανατολισμού χρησιμοποιείται από το εκάστοτε πολιτικό σύστημα για να κάνει αδιάφορους τους πολίτες, σχετικά με τις μεγάλες αποφάσεις που παίρνονται γι αυτούς από τους πολιτικούς σε κάθε λογής συμβούλια.

Έτσι αποφάσισα να συμμετέχω κι εγώ σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση απέναντι, όχι σε άλλους ανθρώπους, αλλά στο σύστημα που μας θέλει αδιάφορους και μακριά από τις αποφάσεις για την τύχη μας. Ποιος είναι καταλληλότερος να αποφασίσει για τους πολίτες, αν όχι οι ίδιοι; Σκέφτηκα ότι είναι ένας καλός τρόπος να δείξω έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για τον τόπο στον οποίο μεγαλώνω, εργάζομαι και ζω.

Σε μια κοινωνία λοιπόν, όπου την πλειοψηφία των πολιτών, απασχολούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα μέσα στο σπίτι τους και δεν πάνε να ψηφίσουν θεωρώντας ότι δεν αλλάζει κάτι, το πιο φυσικό επακόλουθο είναι τελικά να μην αλλάζει κάτι. Καλώ τους συμπολίτες μου να μην αφήνουν την μειοψηφία να αποφασίζει γι’ αυτούς. Σας καλώ να βάλετε την φωνή σας στα κέντρα των αποφάσεων, ψηφίζοντας τον άνθρωπο που θα συναντήσετε καθημερινά στην γειτονιά σας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΛΗ
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κορινθίας
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χριστίνα Δελή: "Συμμετοχή στην απόφαση""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator