Αυστραλός πολιτικός παραιτήθηκε για ένα μπουκάλι κρασί

0


Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, Μπάρι Ο’ Φάρελ. Αιτία, ένα σκάνδαλο που στην Ελλάδα θα έμοιαζε με… πταίσμα: Ένα μπουκάλι κρασί!

Την Τρίτη, ο Ο' Φάρελ κατέθεσε στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς που ερευνά τις διασυνδέσεις της εταιρείας Australian Water Holdings (ΑWΗ) με πολιτικούς. Όταν ρωτήθηκε αν είχε λάβει ένα πανάκριβο μπουκάλι κρασί Penfolds Grange 1959, αξίας 3.000 δολαρίων, από τον επικεφαλής της ΑWH, προκειμένου να κάνει «διευκολύνσεις» στην εταιρεία του, ο Ο' Φάρελ το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

«Αν το είχα λάβει θα το θυμόμουν» , υποστήριξε. Μόνο που, δυστυχώς για τον ίδιο, αποδείχθηκε πως το είχε όντως λάβει και είχε στείλει μάλιστα εγγράφως τα ευχαριστήριά του στον επικεφαλής της AWH, με αποτέλεσμα ο Ο' Φάρελ να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.

Δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε πως αν κάτι ανάλογο συνέβαινε στην Ελλάδα, ο αντίστοιχος «Ο’ Φάρελ» όχι μόνο δε θα είχε παραιτηθεί, αλλά πιθανότατα θα έκανε και μηνύσεις σε όσους αποκάλυπταν την υπόθεση, διαμηνύοντας πως δέχεται επιθέσεις από συμφέροντα που θέλουν να τον καταστρέψουν πολιτικά…
Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυστραλός πολιτικός παραιτήθηκε για ένα μπουκάλι κρασί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator