Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων της ΡΩΣΙΑΣ - Κοραλιόφ

0


Με δυο θέματα που καταδεικνύουν τους ισχυρούς και βαθύτατους πνευματικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, το 2o Γυμνάσιο Κορίνθου υλοποίησε πρόσφατα Πολιτιστικό Πρόγραμμα, το οποίο πέρα από τις σχετικές εργασίες, περιελάμβανε και εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μόσχα την πρωτεύουσα της Ρωσίας. 
Το ένα θέμα αναφερόταν στην επέτειο των 1025 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων(988μ.Χ.-2013) από τους Βυζαντινούς και όπου το γεγονός αυτό τιμήθηκε μέσα στο έτος 2013 με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα στη Ρωσία και το δεύτερο θέμα αναφερόταν στη συμπλήρωση 200 χρόνων το 2014, από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό της Ρωσίας(1814-2014).

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν πλούσια σε εμπειρίες αφού επισκεφθήκαμε εντυπωσιακούς Ορθόδοξους Ναούς και υπέροχα Μοναστήρια, το Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, Μουσεία, το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων - Διαστημικό Σταθμό της Ρωσίας στο Κοραλιόφ, το Κρεμλίνο, την Κόκκινη Πλατεία, φημισμένους πεζόδρομους, Μαυσωλεία, υπέροχους σταθμούς-«μουσεία» του Ρωσικού Μετρό, Θέατρο Μπολσόι, το Μοναστήρι του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ στο Πόσαντ ΖΑΓΚΌΡΣΚ(100χιλιόμετρα από τη Μόσχα), τη «Λίμνη των Κύκνων», τεράστια εμπορικά Κέντρα, το Μουσείο Κοσμοναυτικής και όπου οι μαθητές είχαν την μοναδική εμπειρία και ευκαιρία να δουν από κοντά και να συζητήσουν με τον μοναδικό συμπατριώτη μας -Ελληνορώσο Αστροναύτη – Θεόδωρο-Φιοντόρ Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλο - ο οποίος μας έκανε την εξαιρετική τιμή να έρθει αποκλειστικά για τους μαθητές του σχολείου μας στο Μουσείο των Αστροναυτών την 12 Απριλίου, ημέρα που είναι αφιερωμένη στους κοσμοναύτες και το Διάστημα. Επίσης οι μαθητές γνωρίστηκαν με νέους και νέες από την UNESCO της Ρωσίας οι οποίοι διοργάνωσαν πάρτι για τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου σε χώρο της UNESCO. 

Για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του ταξιδιού οι υπεύθυνοι καθηγητές ευχαριστούν: Τον Πρόεδρο της UNESCO Ρωσίας κ. Σεργκέι GOGOLEV, για την Πρόσκληση που έκανε προς το σχολείο ώστε να χορηγήσει το Ρωσικό Κράτος τις Βίζες των μαθητών ΔΩΡΕΑΝ, τον Πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Μαρωνίτη Ιωάννη, τον Αστροναύτη κ. Θεόδωρο Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλο, την Πρεσβεία και το Προξενείο της Ρωσίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία και το Γεν. Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα και ιδιαιτέρως την ευγενέστατη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας κ. Μιχαλοπούλου η οποία προσκάλεσε και εκδήλωσε την αγάπη της προς τους μαθητές μας στην Προξενική κατοικία της Μόσχας, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας, την Οινοποιία SEMELI, τον εκπαιδευτικό από το ΕΠΑΛ κ. Κωνσταντίνου Γεώργιο, το «Κόσμημα ΕΛΕΥΘΕΡΊΟΥ», αλλά και Έλληνες και Ρώσους από Ελλάδα και Ρωσία που σιωπηρά αλλά πρόθυμα και ουσιαστικά μας συμπαραστάθηκαν σ’ αυτό το όντως δύσκολο εκπαιδευτικό ταξίδι και τα ονόματα των οποίων θα αναφερθούν στην Ιστοσελίδα του σχολείου όπου θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα αναλυτικά.
Οι Υπεύθυνοι καθηγητές
ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΜΙΧΟΛΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Δημοσίευση: Απριλίου 22, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων της ΡΩΣΙΑΣ - Κοραλιόφ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator