Αλέφαντος, τα πάντα όλα για το ντέρμπι!

0


Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog: Ο μαραθωνοδρόμος, η βδέλλα και το μεγάλο έγκλημα του Μίτσελ! "Νέο συμβόλαιο στον Αναστασίου" -"Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο Ολυμπιακός"!

Δραματική κατάσταση. Τι ήταν αυτό το πράγμα. Δεν το περίμενα με τίποτα. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Και όχι μόνο ήταν κακός, αλλά έπαιξε και ανόητα. Ανέβηκε ψηλά και έδωσε χώρους «λουκούμι» στον Παναθηναϊκό για να κάνει το άριστο παιχνίδι που έκανε ο Αναστασίου. Άριστο. Το ματς αυτό ήταν νέο συμβόλαιο για τον Αναστασίου και μάλιστα διετές. Κράτησε ψηλά τη σημαία του Παναθηναϊκού. Μεγάλη υπόθεση. Ήταν ταπεινωτικό για τον Ολυμπιακό αυτό το 0-3.

Όπως έπαιξε ο Ολυμπιακός την Μάντσεστερ, έπαιξε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό. Με έναν εκπληκτικό όμως φορ για τον οποίο έχω πει και άλλες φορές ότι είναι μεγάλος παίκτης. Δεν έχει ο τωρινός Ολυμπιακός Μπεργκ. Για μπάλα μιλάμε, ας αφήσουμε τους οπαδισμούς. Βλέπετε εσείς στον τωρινό Ολυμπιακό έναν Μπεργκ μπροστά; Τι κορμί, τι ομαδικότητα, τι ασίστ βγάζει, είναι και γκολτζής, και δεν είναι αργός! Βγήκε στην κόντρα με τον Αβραάμ και τον πρόλαβε! Και όχι μόνο τον πρόλαβε, αλλά τον πέταξε και έξω από τη φάση με το τζαρτζάρισμα, τον εξέθεσε.

Και τι κούραση μου λένε, Τρίτη ήταν το προηγούμενο ματς. Είδαμε και τους ξεκούραστους που μπήκαν στο ματς, πώς έπαιξαν, ο Φουστέρ και ο Αβραάμ. Ο Παναθηναϊκός κλείδωσε τον Ολυμπιακό.

Το ελαφρυντικό που δίνω στον Ολυμπιακό είναι το ψυχολογικό χτύπημα από την κατάρρευση του Ολαϊτάν. Πάγωσαν μετά από αυτό.
Όμως και πριν από αυτό το περιστατικό, ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση μία φάση, είχε κρατήσει τον Ολυμπιακό εκτός περιοχής. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κροάτη σέντερ μπακ πίσω, και ο Κουτρουμπής ήταν καλός, με εξαίρεση το γελοίο πέναλτι που έκανε. Ο Νάνο εκπληκτικός, ο Τριανταφυλλόπουλος εξελίσσεται σε καλό δεξί μπακ- και να σας πω κάτι, το ότι κάνει κούρσες ως μπακ θα τον βοηθήσει αργότερα να γίνει καλύτερος σέντερ μπακ.

Πρώτη φορά μου άρεσε τόσο ο Λαγός σε εξαιρετικά σκέψη του Αναστασίου να τον ρίξει βδέλλα στον Ντομίνγκες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο ρε, θέλει εξυπνάδα, θέλει τακτική, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πολλές φορές. Δείτε και τον Μουρίνιο που πάλι με δικαιώνει, τους ξέφυγε πρώτος στην Αγγλία, με ένα υλικό που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, και χωρίς σέντερ φορ, πόσες φορές το έχω πει ότι παίζει χωρίς σεντερφόρ, το είπε και ο ίδιος πλέον, αγανάκτησε και του ξέφυγε, ξεφτίλισε τον Ετό και τον Τόρες.

Ο Ζέκα μαραθωνοδρόμος, έδινε κάλυψη και στο δεξί μπακ, όπως και ο Αμπέντ έδινε βοήθειες πίσω, γενικώς τα χαφ του Παναθηναϊκού βοήθησαν πάρα πολύ την άμυνα. Και ο Πράνιτς εξαιρετικός, έβαλε και γκολάρα, έβγαλε και μπαλιές από πίσω.

Ήταν ένας Παναθηναϊκός με σφικτές γραμμές άμυνα και χαφ, με κοντά τον έναν παίκτη στον άλλο τόσο κάθετα όσο και οριζόντια, και με τον Αντζαγκούν πίσω από τον Μπεργκ ο οποίος Μπεργκ έδωσε ρεσιτάλ σε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Έκλεισε τους χώρους ο Παναθηναϊκός και δάγκωσε τον Ολυμπιακό με αντεπιθέσεις-φαρμάκι. Οι αντεπιθέσεις έκλιναν προς τα μέσα, προς την καρδιά, όχι στα πλάγια ανούσιες.

Στεναχωρήθηκε ο κόσμος στο γήπεδο που συζητούσα, τι πράγμα είναι αυτό τα τελευταία χρόνια, δεν μπορείς να πάρεις τον Παναθηναϊκό μία φορά καθαρά στο Καραϊσκάκη.

Έγκλημα που δεν πήρε στην αποστολή τον Ιμπαγάσα, δεν πήρε στον πάγκο να τον βάλει μισή ώρα, τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά. Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός σε είχε εξουδετερώσει, χρειαζόσουν τον Ιμπαγάσα για 30 λεπτά.

Εύχομαι αυτό το ταπεινωτικό ματς να μην έχει επιπτώσεις για τη ρεβάνς στην Αγγλία. Επειδή όμως έχω ζήσει το ποδόσφαιρο δεκαετίες απ’ τους πάγκους, πολύ φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις στη ρεβάνς. Και όχι μόνο στην ψυχολογία του Ολυμπιακού, αλλά και στην αυτοπεποίθηση της Μάντσεστερ που θα μελετήσει αυτό το 0-3...

Ο ΠΑΟΚ τον απέλυσε τον Στέφενς, έλα ρε, πόσες φορές τους έλεγα «βγάλτε του τα εισιτήρια και να τα πληρώσει ο ίδιος». Μία κακή ομάδα ως ομάδα ο ΠΑΟΚ. Ως ομάδα λέω. Από τις πρώτες αγωνιστικές που τον έλεγαν διεκδικητή του τίτλου, εγώ τον έκραζα γιατί έβλεπα το ποδόσφαιρο που παίζει, και όχι τους βαθμούς που μάζευε.

Ακόμα και όταν είχε ξεφύγει πολλούς βαθμούς από τον Ατρόμητο, έλεγα δημοσίως ότι όχι πρωτάθλημα δεν θα διεκδικήσει, αλλά θα χάσει και τη δεύτερη θέση από τον Ατρόμητο! Πολύ καιρό πριν. Και το έλεγα συνέχεια. Να τώρα, τον έπιασε ο Ατρόμητος στη δεύτερη θέση. Με έναν πρόεδρο στη φυλακή, με πολύ μικρότερο μπάτζετ, και πάει να τον περάσει.

Στη Θύελλα Ραφήνας που την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε την ΑΕΚ, παίζει στους μικρούς ο εγγονός μου. Νίκος Αλέφαντος λέγεται. 15 χρονών. Τον έχουν κάνει και αρχηγό. Είναι καλός και γρήγορος. Ο γιος μου δεν είχε ταλέντο στη μπάλα. Ο εγγονός μου πιστεύω ότι έχει. Θα δούμε.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

Δημοσίευση: Μαρτίου 03, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλέφαντος, τα πάντα όλα για το ντέρμπι!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator