Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Κορίνθου για την αποχώρηση από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και την Προοπτική

0


Η παθολογική ταύτιση με το κόμμα- συλλογικότητα στρεβλώνει την όποια αυθυπερβατική πρόθεση και την διαστρέφει .

Η τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Κορίνθου, μένοντας πιστή στην αντίληψή της ως προς τον ανεξάρτητο χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών σχηματισμών και κινήσεων , την οποία θα εξακολουθήσει απαρέγκλιτα να υπηρετεί αναζητώντας προς τούτο νέους συμμάχους , βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απόφασή της , όπως αποχωρήσει από την πρωτοβουλία για την ανατροπή και την προοπτική , που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πολίτες της τοπικής κοινωνίας διαμόρφωσαν, αρνούμενη να συμβάλει στην δημιουργία μιας ακόμη δημοτικής παράταξης , με βαθύτατα κομματικά χαρακτηριστικά .
Κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο εγχείρημα της Κίνησης Πολιτών για την διαμόρφωση ενός σχήματος υπό την σκέπη της , που θα διεκδικούσε την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της πόλης .
Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση και προσήλθαμε με τις καλύτερες των προθέσεων , χωρίς να θέσουμε κανένα όρο για την συμμετοχή μας , βασιζόμενοι στο μακρόχρονο αυτόνομο πολιτικό παρελθόν της Κίνησης , που συνολικά εκτιμούσαμε ως πρωτοπόρο και θετικό για την τοπική κοινωνία. .
Από πολύ νωρίς βρεθήκαμε μπρος στην πρόθεση ορισμένων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης και δυνάμεων που προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιων άλλων , να διαλύσουν την Κίνηση και να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός ευρύτερου αυτοδιοικητικού φορέα , που θα διεκδικούσε με καλύτερες προϋποθέσεις τον Δήμο όπως έλεγαν, αρθρώνοντας ένα πιο έντονο πολιτικό λόγο , ταυτίζοντας κακώς τον μετακομματικό χαρακτήρα της Κίνησης με την απολίτικη συμπεριφορά . 
Διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή με μια τέτοια εξέλιξη και εκφράσαμε ανοιχτά την αντίρρησή μας , διαβλέποντας τις προθέσεις κομματικοποίησης ενός φιλόδοξου αυτόνομου αυτοδιοικητικού εγχειρήματος χωρίς όμως να εισακουσθούμε .
Σεβόμενοι την πρόθεση της πλειοψηφίας συναινέσαμε τελικά στην επιλογή της και δηλώσαμε την συμμετοχή μας στο προτεινόμενο εγχείρημα , υπό την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η συμμετοχή μας στα αρμόδια όργανα και τις επιτροπές , που θα επιφορτίζονταν το προπαρασκευαστικό έργο της δημιουργίας του νέου σχήματος , ελπίζοντας να αποτρέψουμε μαζί με άλλους που εμφορούντο από ανάλογες απόψεις , την άκρατη κομματικοποίηση του νέου φορέα.
Προϊόντος του χρόνου διαπιστώσαμε την άρνηση των υπευθύνων να προσκαλούν τα μέλη μας που είχαν ορισθεί όπως μας εκπροσωπούν και διαμαρτυρηθήκαμε . Μας ζήτησαν συγγνώμη και δεσμεύτηκαν όπως στο μέλλον μας προσκαλούν , κάτι που ουδέποτε συνέβη . 
Αντ’ αυτού εμφανιστήκαμε από τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας κατά την πρώτη της γενική συνέλευση , ως μέρος ενός εγχειρήματος για την διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου του οποίου δεν είχαμε καμία απολύτως συμμετοχή , κάτι που αντίκειται στην πολιτική μας κουλτούρα και τα πολιτικά μας ήθη, που πάντα μας χαρακτήριζαν .
Η εξέλιξη αυτή μας υποχρεώνει για λόγους αυτοσεβασμού και παρά τις αρχικές μας προθέσεις , να αναιρέσουμε την συμμετοχή μας στο νέο αυτό αυτοδιοικητικό εγχείρημα διερωτώμενοι , περί ποίας προοπτικής αλήθεια ομιλείτε σύντροφοι της άλλης πλευράς , όταν αρνείσθε και αυτόν ακόμη το λόγο , σε αυτούς που σεις αποκαλείται συνιδρυτικά σας μέλη ;
Και εν τέλει ποια ανατροπή οραματίζεσθε , όταν στο νέο αυτοδιοικητικό σας ενδιαίτημα, δεν δίδεται χώρος ενεργητικής παρουσίας ούτε και σε αυτά ;
Δημοσίευση: Μαρτίου 17, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Κορίνθου για την αποχώρηση από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και την Προοπτική"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator