«Αναγούλα» και «ντροπή» προκαλεί το εξώφυλλο του βιβλίου του Κουφοντίνα

0


Το πολυσυζητημένο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, που κυκλοφόρησε χθες με τον τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, αλλά και οργή για το εξώφυλλό του όπου παρουσιάζονται αντάρτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Για ντροπή και αναγούλα μιλάει ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ δεν ειναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν το θυμό τους.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά: «Ενας δολοφόνος, που πυροβολούσε τα ανύποπτα θύματά του πισώπλατα, κυκλοφορεί την "αυτοβιογραφία" του με φωτογραφία στο εξώφυλλο... αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ντροπή για τις εκδόσεις Λιβάνη. ΝΤΡΟΠΗ. Αυτή δεν είναι καπηλεία. Είναι ΑΝΑΓΟΥΛΑ».

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα tweets:

Μάλιστα. Έβγαλε βιβλίο ο αρχιδολοφόνος....
Αν είχε χιούμορ ο Κουφοντίνας θα έβγαζε το βιβλίο του από τις εκδόσεις Γεωργιάδη.
Ο σύντροφος Κουφοντίνας βγάζει βιβλίο. Όχι βέβαια ελεύθερο στο internet. Ψυχάκιας τρομοκράτης ειναι ο άνθρωπος. Οχι βλαξ.
Ο Κουφοντίνας εκδίδει βιβλίο στον οίκο Λιβάνη. Ο Τσε Γκεβάρα μόλις άλλαξε πλευρό στον τάφο του.
Άλλη μία ένδειξη για τους δεσμούς 17 Νοέμβρη με Πυρήνες Φωτιάς: Ο Λιβάνης εκδίδει και Παυλίνα Νάσιουτζικ.

Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη, συνόδευσε το δελτίου Τύπου με το παρακάτω σημειώμα, με το οποίο παίρνει αποστάσεις από όσα αναγράφονται μέσα στο βιβλίο. Δεν υπάρχει καμία αναφορά, βεβαίως, στην επιλογή του εξωφύλλου:

«Ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έχει αποδείξει την πίστη του στον πλουραλισμό των ιδεολογικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ρευμάτων. Οι εκδόσεις μας κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης περίπου διαδρομής τους έχουν δείξει ότι δεν έχουν εμμονές σε μονομερείς αφηγήσεις για κρίσιμα θέματα της ιστορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και δεν διακατέχονται από προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας σε κρίσιμες και αμφισβητούμενες ιστορικές περιόδους. Με πίστη σε αυτή την αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων. Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες - ραδιόφωνα - τηλεόραση - internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης.»
iefimerida
Δημοσίευση: Μαρτίου 05, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Αναγούλα» και «ντροπή» προκαλεί το εξώφυλλο του βιβλίου του Κουφοντίνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator