Ντροπολογία – ρουσφέτι σε δημάρχους: Τους απαλλάσσουν από ποινικές ευθύνες για συμβάσεις έργων

0


«Λάδι» φαίνεται πως προσπαθεί να βγάλει η Βουλή αρκετούς δημάρχους, ενόψει και αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς η Βουλή έκανε αποδεκτή τροπολογία που απαλλάσσει τους αιρετούς από ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.

Με βάση τη ρύθμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, ορίζεται ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Ο κ. Αναστασιάδης, μάλιστα, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την τροπολογία του είπε ότι «όσοι έχουν θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κατανοούν τι συμβαίνει. Πρέπει να διευκολύνουμε την διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο. Ομως στην εξέλιξη του έργου παρουσιάζεται η ανάγκη να απασχοληθούν και για άλλη ανάγκη εντός της ίδιας υπηρεσίας. Δεν αλλάζει το κόστος. Γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσει τα άτομα εντός της υπηρεσίας. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος βουλευτής φέρνει τροπολογία να κατηγορείται για σκάνδαλο».

Στην τροπολογία εναντιώθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλούν για «ντροπολογία» εφάμιλλη της τροπολογίας Πάχτα, με την οποία «επιχειρείται "κουκούλωμα" ενδεχόμενων ευθυνών δημοτικών αρχόντων» και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για όνειδος καθώς η τροπολογία υιοθετεί μια τροπολογία που δεν ξέρει. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ μέρους των ΑΝΕΛ, η οποία ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ως άσχετης.

Στην πορεία της συζήτης πάντως ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία και να έρθει προς συζήτηση σε άλλο νομοσχέδιο για να μπορέσει να γίνει διαβούλευση με τη συμμετοχή και αρμοδίων κοινωνικών φορέων.

Οι αιτιάσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή, που κατέθεσε την τροπολογία,της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη αλλά και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου. 

Ο κ. Αναστασιάδης καταλόγισε στην αντιπολίτευση κακή τακτική να θεωρεί ότι κάθε βουλευτής που φέρνει μια τροπολογία, πάει κάτι να κρύψει, ενώ στο ίδιο κλίμα και η κυρία Βούλτεψη, τόνισε ότι είναι ντροπή κάθε που έρχεται μια τροπολογία στη Βουλή να γίνεται λόγο για όνειδος. «Λέτε τα ίδια με τη Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκος, σημείωσε ότι «αν του είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό γίνεται εν όψει εκλογών, θα την είχε αποσύρει». «Επειδή δεν γίνεται, γι αυτό την κάνουμε δεκτή», διευκρίνισε, τονίζοντας ότι δεν εκλέχθηκε για να υπογράφει ντροπολογίες και ότι δεν λειτουργεί με ιδιοτέλεια. Εν τέλει η τροπολογία έγινε δεκτή.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 28, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ντροπολογία – ρουσφέτι σε δημάρχους: Τους απαλλάσσουν από ποινικές ευθύνες για συμβάσεις έργων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator