ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Το Κίεβο φλέγεται - Χάος και τουλάχιστον 25 νεκροί

0


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Κίεβο καθώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άτομα ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Το Κίεβο φλέγεται και ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας. Ωστόσο το υπουργείο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων. 

Πάντως σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης μεταξύ των θυμάτων είναι και μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τα οποία επικαλούνται ιατρικές πηγές ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 1.000 εκ των οποίων αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι 184 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών εκ των οποίων οι 35 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Οι δημοτικές αρχές στο Κίεβο ανέφεραν επίσης ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις 22:00 τοπική ώρα και μετά, εκ των οποίων οι 110 νοσηλεύονται. ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο κέντρο του Κιέβου, ενώ ένας τέταρτος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα. 

Άλλοι δυο άνθρωποι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια των ταραχών. Το έβδομο από τα επισήμως επιβεβαιωμένα θύματα είναι ένας πολίτης που πέθανε από τις αναθυμιάσεις σε ένα γραφείο του κυβερνητικού κόμματος των Περιφερειών στο οποίο έγινε έφοδος διαδηλωτών οι οποίοι το πυρπόλησαν. Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς αστυνομικούς πέθαναν από τραύματα που προήλθαν από πυροβολισμούς. 

Οι αρχές στο Κίεβο έκλεισαν το μετρό της πόλης, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή έγινε για να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η κίνηση των πολιτών στο Κίεβο θα πρέπει να περιορίζεται έως τα μεσάνυχτα, ενώ κλήθηκαν οι επιχειρήσεις να μην ανοίξουν την Τετάρτη, για λόγους ασφαλείας. 

Γιανουκόβιτς: Η αντιπολίτευση πέρασε τη διαχωριστική γραμμή 

Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβις κατηγόρησε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι κάλεσαν τους "ριζοσπάστες της πλατείας της Ανεξαρτησίας σε ένοπλο αγώνα" πριν καν αρχίσει η σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση "που θα μπορούσε να εγκρίνει τους νόμους, οι οποίοι θα αλλάξουν την Ουκρανία". "Απέκλεισαν το Κοινοβούλιο και απαίτησαν όλη την εξουσία για την αντιπολίτευση και αμέσως", τόνισε ο Γιανουκόβιτς στο διάγγελμά του προς το έθνος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. 

"Χωρίς εντολή από το λαό, αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι πολιτικοί άνδρες επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία παραβιάζοντας το Σύνταγμα με βιαιότητες και δολοφονίες", τόνισε αναφερόμενος στις χθεσινές αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο. Ο ουκρανός πρόεδρος απείλησε με διώξεις τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι "ξεπέρασαν τα όρια" με τις βίαιες απόπειρες "κατάληψης της εξουσίας". Νωρίτερα, σε άλλες δηλώσεις του προέτρεψε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να αποστασιοποιηθούν από τους ακραίους ριζοσπάστες, όπως αναφέρεται στη δήλωσή του, έτσι ώστε να "μπορέσει να συνομιλήσει διαφορετικά μαζί τους".

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 19, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Το Κίεβο φλέγεται - Χάος και τουλάχιστον 25 νεκροί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator