Ξεκινάει η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου με το Πανεπιστήμιο Πατρών

0


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες του Προέδρου κ. Σωτήριου Μενούνου επισκέφτηκαν το Κιάτο δύο εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών, οι κ. Δήμας Αθανάσιος, καθηγητής στο Εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και ο κ. Φουρνιώτης Νικόλαος, Διδάκτωρ στο ίδιο Τμήμα. 

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών ξεναγήθηκαν στους χώρους του λιμένα Κιάτου, του αλιευτικού καταφυγίου αλλά και της χερσαίας ζώνης λιμένα και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Συγκεκριμένα τέθηκε υπόψη τους το πρόβλημα του έντονου κυματισμού εντός του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της περιοχής καθώς και οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στο παραλιακό τμήμα του Κιάτου μετά την πρόσφατη θεομηνία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης οι δύο καθηγητές είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν σχέδια και μελέτες του λιμένα και του αλιευτικού καταφυγίου και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν.

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων κ. Δημήτριος Ζάρκος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου επαγγελματιών αλιέων κ. Σωτήριος Καρακατσάνης, τονίστηκε το θέμα της ασφάλειας των σκαφών εντός του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, η δημιουργία ιχθυόσκαλας και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων η οποία θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας διαρκούς συνεργασίας που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων επιδιώκει να έχει με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Σε κάθε περίπτωση η αρχή έγινε.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 13, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξεκινάει η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου με το Πανεπιστήμιο Πατρών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator