ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ ΤΗΣ COCA COLA! ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!

0


ΤΟ 80% ΤΩΝ ΤΣΕΧΩΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ!
Πότε θα βάλουμε μυαλό; Πότε θα καταλάβουμε ότι τέτοιους εισαγόμενους "αγίους" διαφημιστικής προπαγάνδας του αμερικάνικου προϊόντος Coca Cola, πρέπει ννα τους καταργήσουμε; Οι Τσέχοι δείχνουν τον δρόμο εδώ και πολύ καιρό. Διαβάστε τι λένε tanea.gr.
Τρεις τσέχοι Άη Βασίληδες θα περάσουν τις επόμενες τρεις ημέρες σε ένα από τα κλουβιά του ζωολογικού κήπου της Πράγας στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του παραδοσιακού «Γιέζισεκ», του Θείου Βρέφους που μοιράζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα στα μικρά παιδιά στην Τσεχία εδώ και αιώνες.
Ο Άγιος Βασίλης είναι «ένα είδος πολύ επιθετικού εισβολέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, Μίχαλ Στάστνι, παρουσιάζοντας αυτήν την εκδήλωση.
Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ο ροδομάγουλος άγιος με τη μακριά λευκή γενειάδα, το χαρακτηριστικό γέλιο και την κατακόκκινη στολή έχει εισβάλει στα τσεχικά καταστήματα και έχει κατακλύσει τα διαφημιστικά σποτάκια.
Η Τσεχία τιμά ιδιαίτερα την παράδοση του «Γιέζισεκ» και μάλιστα σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση ο αμερικανόφερτος Άη Βασίλης "ενοχλεί" το 80% των κατοίκων της χώρας.
Οι τρεις Άη Βασίληδες του ζωολογικού κήπου θα σιτίζονται κάθε ώρα με τηγανιτές πατάτες, χάμπουργκερ και κόκα-κόλα.
Στο παρελθόν οι Τσέχοι είχαν αντισταθεί με επιτυχία και απέναντι σε έναν άλλο ξένο γενειοφόρο άγιο, τον Ρώσο «Ντεντ Μόροζ» ή «Παππού Πάγο» ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα το 1948, με την άνοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Εκείνη τη χρονιά τα παιδιά πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι οι κούκλες, τα τρενάκια και τα αυτοκινητάκια που έβρισκαν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν θα έφερνε ένα μωρό που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ αλλά ένας παππούλης από τα βάθη της ανατολής.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ ΤΗΣ COCA COLA! ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator