ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Παραδοχή Χ.Θεοχάρη: "O φόρος ακινήτων είναι ένας αριστερός (Σοβιετικός) φόρος"

0


Και μέσα σε όλα είχαμε τον Χ.Θεοχάρη να παραδέχεται ότι η "δεξιά" κυβέρνηση Σαμαρά επέβαλε έναν "αριστερό" (σοβιετικό δηλαδή) φόρο ακινήτων!

Ο Χάρης Θεοχάρης υπερασπίστηκε τα όσα είπε περί «υποφορολόγησης» των Ελλήνων ο υπουργός 
Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι, χαρακτηρίζοντας μάλιστα... αριστερό τον νέο φόρο ακινήτων.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν, ενδεχομένως, ομάδες συμπολιτών μας που δεν φορολογούνται όσο σε άλλα προηγμένα κράτη, όπως στη Γερμανία, εάν έβγαζαν το ίδιο εισόδημα. Υπάρχει και το ανάποδο», τόνισε.

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα "αριστερό". Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"»,πρόσθεσε.

Μόνο που κάποιος θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι οι Μπολσεβίκοι το 1920 στην Σοβιετική Ένωση είχαν επιβάλλει δυσβάσταχτουες φόρους στα ακίνητα, και μέσα σε 3 χρόνια το κράτος είχε δημεύσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

Επιστρέφουμε στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό εκείνων των χρόνων; Αποδέχεται αυτό το σύστημα ο κύριος Θεοχάρης;

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του στον ΒΗΜΑ FM 99,5, παραδέχτηκε επίσης ότι από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ελάχιστα μπορούν πλέον να εισπραχθούν.

«Από τα 60 δισ., ακόμα δεν έχει γίνει όλη η επεξεργασία για να πει κάποιος με σιγουριά ποια είναι προς είσπραξη», εξήγησε.

Δηλαδή ο Χ.Θεοχάρης παραδέχεται την ανικανότητα να πληρώσουν τα μεγάλα "ψάρια", και ότι μετακυλίουν το βάρος στους συνήθεις "χαζούς", την μεσαία τάξη.

Αδιαφορεί εάν το βάρος αυτό μπορεί να σηκωθεί. Άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά, και εάν έχουν με τους νέους "καταπληκτικούς" μισθούς των 400 ευρώ και με φορολόγηση σαν να ήταν υψηλόμισθοι, δεν μπορούν να πληρώσουν κανέναν φόρο ακινήτων, όπως κια πολλοί εξ'αυτών ήδη δεν πληρώνουν το χαρατσι.

Ο Χ.Θεοχάρης αυτά τα γνωρίζει, ξέρει ότι η πλειοψηφία των πρώην ευκατάστατων αστών θα χάσει τα σπίτια της. Συνεπώς αφού το ξέρει, σημαίνει ότι το αποδέχεται το λιγότερο, ή το επιθυμεί το περισσότερο.

Οι δανειστές θέλουν την πλήρη εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, και την δημιουργία τριων τάξεων στη χώρα. Μια ελίτ που θα έχει τα παντα, και θα ελέγχει τα ΜΜΕ και τους θεσμούς. Μια κατ'όνομα μεσαία τάξη που απλά θα "αναπνέει", και μια εξαθλιωμένη μάζα που θα τα έχει χάσει όλα, και θα φυτοζωεί, και ταυτόχρονα θα αποτελεί το παράδειγμα του τι θα πάθουν οι προηγούμενοι, εάν δεν είναι "καλά" παιδιά.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 28, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Παραδοχή Χ.Θεοχάρη: "O φόρος ακινήτων είναι ένας αριστερός (Σοβιετικός) φόρος""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator