ΕΒΑΛΕ ΒΟΜΒΑ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ!!!

0


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος παρέδωσε έναν πρώτο φάκελο στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Μ.Χρυσοχοίδη και Εσωτερικών κύριο Ι.Μιχελάκη και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κύριο Λ.Ρακιντζή. Ο φάκελος αφορά συγκεκριμένα έργα της περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία έχουν παρατηρηθεί μικρές εκπτώσεις και διάφορες άλλες «περίεργες» μεθοδεύσεις και στα οποία εμπλέκονται με υπεργολαβίες και οι κατασκευαστικές εταιρείες που ιδιοκτησιακά ανήκουν στην οικογένεια Τατούλη αλλα και η ΤΕΡΝΑ. Τα έργα αυτά ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε να διερευνηθούν . Διότι δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τις μνημονιακές πολιτικές και φτωχοποιείται, να μην διερευνώνται Δημόσια έργα στα οποία έχουν δοθεί «περιέργως» μικρές εκπτώσεις, και στη συνέχεια υπογράφονται υπεργολαβίες με συγκεκριμένες εταιρίες με συνέπεια το Δημόσιο να έχει ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ.
Οι εταιρίες συμφερόντων της οικογένειας του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη όπως φαίνεται από συγκεκριμένα ΦΕΚ, είναι οι ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ, η ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ 4ης τάξεως καθως και η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Α.Ε.

Πέρα από τις 3 ανωτέρω εταιρίες τελευταία φαίνεται να δραστηριοποιείται και η εταιρία ΤΡΙΤΩΝ ΑΣΕΤΕ που ανήκει στην οικογένεια Χατζημανωλάκη με την οποίαν όμως ο αδερφός του περιφερειάρχη και η κατασκευαστική εταιρία ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ είναι συνέταιροι στο κέντρο αποκατάστασης με την επωνυμία ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στο δήμο Τρίπολης, ένα έργο που έχει επιδοτηθεί με ποσό πάνω από 16 εκ ευρώ ενταγμένο στον αναπτυξιακό νόμο το 2010 και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πριν από λίγους μήνες.
Πέραν δε των ανωτέρω τεχνικών-εταιριών που προφανώς φαίνεται η στενή συγγένεια και συνεταιρική σχέση δυο ακόμη εταιρίες, η ΚΟΡΥΒΟΣ ΑΕ φαίνεται να παίρνει έργα στην περιφέρεια Πελοποννήσου με αστείες εκπτώσεις και αμέσως να λειτουργεί και να συνάπτει υπεργολαβικά συμφωνητικά με τις εταιρίες της οικογένειας Τατούλη και μάλιστα ειδικά με την ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ. Ίδια φαίνεται να συμπεριφέρεται και η εταιρία ΑΤΛΑΣ Α.Ε . Επίσης κοινοπραξίες με μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν και σε έργα με την εταιρία ΗΛΙΟΧΩΡΑ Του ομίλου ΤΕΡΝΑ σε ένα τουλάχιστον σημαντικό έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ συχνά – πυκνά η ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ εμφανιζεται και δίνει περίεργα μικρές εκπτώσεις συμμετέχοντας-στην διαδικασία διαγωνισμού όπως στο λιμάνι του Αστρους. . -
Είναι γνωστό επίσης ότι μετά από διεθνή διαγωνισμό πρώτος ανάδοχος κρίθηκε πριν από λίγους μήνες για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του ομίλου ΤΕΡΝΑ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού των απορριμμάτων ως πρώτος προσωρινός μειοδότης.
Τα συγκεκριμένα έργα που προτείνεται να διερευνηθούν σε πρώτη φάση είναι τα εξής:
1° έργο με αριθμό πρωτοκόλλου σύμβασης 3535 στις 31/7-2012 είναι το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΥΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ προϋπολογισμού 2 εκ 600 χιλιάδων ευρώ

2° έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ».
3″ έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΜΠΙΛΑ – ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 5 ΕΚ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ»
4″ έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 12 εκ 388 χιλιάδων_ευρώ».
5° έργο προς διερεύνηση είναι το «ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3 ΕΚ 587 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ» που έγινε στις 8-1-2013 , το έργο αυτό το πήρε η εταιρία ΚΟΡΥΒΟΣ και αυτό με μόλις έκπτωση 13%.
6° έργο: είναι ο δρόμος ΝΑΥΠΛΙΟ – ΛΥΓΟΥΡΙΟ- ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ προϋπολογισμού 7 εκ ευρώ περίπου.
7° έργο το Λιμάνι του Αστρους το οποίο δημοπρατήθηκε πρόσφατα εντός του 2013 με πρόχειρο διαγωνισμό στον οποίον συμμετείχαν 8 εταιρίες ol οποίες εκλήθησαν από την ΔΤΕ της περιφέρειας Πελοποννήσου και αυτό το έργο πάρθηκε από την εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΤΕ με μόλις 12,1% ενώ δεν εκλήθη αν και είχε αποστείλει εξώδικο , η εταιρία ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ η οποία δήλωνε την πρόθεση της να συμμετέχει και να κληθεί στο διαγωνισμό δίνοντας εκ προοιμίου έκπτωση άνω του 25%.
Στο συγκεκριμένο έργο εκλήθη kαι η ΗΛΙΟΧΩΡΑ ΑΕ του ομίλου ΤΕΡΝΑ που έδωσε έκπτωση μόλις 3%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα έργο που δεν δημοπρατήθηκε από την περιφέρεια αλλά είναι συνέχεια του έργου Κουμπίλα – Λουλούδι και αυτό είναι το το Κουμπίλα – Ελαιοχώρι ( προϋπολογισμού 14 εκ ευρώ), που δημοπρατήθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών στην Αθήνα και το οποίο πάρθηκε από την εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕ με έκπτωση 35% ,ο διαγωνισμός έγινε το 2013 αλλά εδώ συμμετείχε ως 20ς μειοδότης η εταιρία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του ομίλου ΤΕΡΝΑ με όμως έκπτωση 34,75%! Παρατηρούμε λοιπόν ότι 2 έργα τα οποία δημοπρατούνται από την ΔΤΕ της περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεν ένα Κουμπίλα -Λουλούδι ο όμιλος ΤΕΡΝΑ και μετέπειτα σε κοινοπραξία με την ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη να παίρνει το έργο με 4% , να συμμετέχει στον πρόχειρο διαγωνισμό του λιμανιού του Αστρους με μόλις 3% και φυσικά στο έργο Κουμπίλα -Ελαιοχώρι που ο διαγωνισμός έγινε από το Υπουργείο Υποδομών και όχι από τις υπηρεσίες του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, παρ ότι έχει εργοτάξιο στα 500 μέτρα να δίνει έκπτωση 34,75%. Αναρωτιόμαστε πόσο φυσιολογικά και λογικά φαίνονται τα ανωτέρω συσχετιζόμενα περιστατικά;

Όλα τα ανωτέρω ο κύριος Πετράκος ζήτησε να διερευνηθούν διότι το δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα ο κύριος Πετράκος θα παραδώσει τον φάκελο αυτό και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το Γραφείο Τύπου
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΒΑΛΕ ΒΟΜΒΑ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator