Γονιός κάθε μέρα

0


Ένα ημερολόγιο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για γονείς με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για θέματα διαπαιδαγώγησης του παιδιού.

Αν θέλετε το παιδί σας να κάνει εκείνο που του λέτε, πρέπει να αναρωτιέστε: «Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να του δώσω να καταλάβει;»
Μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας γελούν αυθόρμητα μέχρι 400 φορές τη μέρα σε σύγκριση με τους μεγάλους, που γελούν 17 φορές τη μέρα. Αφεθείτε να γελάτε περισσότερο.
Πολλοί ενήλικες δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε και αναλαμβάνουμε παραπάνω από όσα αντέχουμε. Είναι επειδή οι γονείς μας δεν ήθελαν να ακούν «όχι» από τα χείλη μας.
Οι γονείς συχνά απαιτούν από τα παιδιά τους να πρωτεύουν. Ο μέτριος, όμως, δεν είναι «μετριότητα». Ανήκει απλώς στην πλειοψηφία.
Το άγχος μπορεί να εμφανιστεί από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του παιδιού, κυρίως όταν δεν ικανοποιούνται βασικές ανάγκες του για στοργή, ηρεμία, φαγητό ή όταν αποχωρίζεται τη μητέρα του.

Αυτές είναι κάποιες από τις συμβουλές και πληροφορίες που επέλεξε να συμπεριλάβει η έγκριτη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου στο Ημερολόγιο 2014 «Γονιός κάθε μέρα». Στις σελίδες του οι γονείς θα βρουν ιδέες αλλά και απαντήσεις σε προβληματισμούς που αφορούν τα παιδιά, στοχεύοντας στην καλύτερη επικοινωνία μαζί τους. Σε συνδυασμό με το πρακτικό του σχήμα, το Ημερολόγιο 2014 θα γίνει ο πολύτιμος σύντροφος στην καθημερινότητα κάθε γονέα.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 24, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γονιός κάθε μέρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator