Ο Δένδιας προκαλεί και διαγράφει την Δημοκρατία

0


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας υπέπεσε σε δύο παραπτώματα ολκής. Δήλωσε ότι αρνείται να απαντάει από τούδε και στο εξής σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής, επειδή η Δικαιοσύνη την ελέγχει ως "εγκληματική οργάνωση".

Λοιπόν, αν ο κ. Δένδιας δεν σέβεται την λειτουργία του Κοινοβουλίου, οφείλει ο πρόεδρος της Βουλής να τον επαναφέρει στην τάξη ή ο πρωθυπουργός (λέμε τώρα) να του κάνει αυστηρές συστάσεις. Και εάν δεν συμμορφωθεί να τον καθαιρέσει από υπουργό και να τον αποπέμψει από την Βουλή. Είναι προφανές πως ο κ. Δένδιας δεν συμφωνεί με το καταστατικό λειτουργίας της Βουλής και θέλει να το ανατρέψει πραξικοπηματικά προφασιζόμενος την Χρυσή Αυγή.

Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά έχουν απαντηθεί ελάχιστες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων παραπέμπουν δόλια σε άσχετα υπουργεία.

Ο κ. Δένδιας υποπίπτει στο αδίκημα επιχείρησης επηρεασμού της Δικαιοσύνης, αφού με την δήλωσή του προκαταβάλει το αποτέλεσμα των δικαστικών ερευνών. Ως εκ τούτου, κι επειδή το αδίκημα κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλά και για την παραβίαση των ορίων λειτουργίας ενός πολιτικού και δη υπουργού κυβέρνησης, ο κ. Δένδιας θα πρέπει να αποπεμφθεί από τη Βουλή (και φυσικά από το υπουργείο Προ.Πο.) και στη συνέχεια με παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει μηνυτήριος διαδικασία κατά του σημερινού υπουργού κ. Δένδια... Εάν ο κ. Δένδιας δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του ως υπουργού, όπως αυτές προκύπτουν από το Σύνταγμα, τότε ίσως θα έπρεπε ή να ανακοινώσει επίσημα αυτή του την πολιτική διαφοροποίηση ή να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού. 

Αυτό είναι Δημοκρατία. Αν ο κ. Δένδιας δεν αντέχει στον έλεγχο, καλά θα κάνει να παραιτηθεί. Η δημοκρατία απαιτεί τον έλεγχο, τον αυστηρό και συνεχή έλεγχο των εκτελεστικών οργάνων της. Εάν ο κ. Δένδιας διαφωνεί, οφείλει να το καταθέσει ευθαρσώς αντί να μεταχειρίζεται γελοία επιχειρήματα που υποβιβάζουν το σύνολο της πολιτικής και προσβάλουν βαύνασα την εικόνα της κυβέρνησης και την αντιμετώπιση της δημοκρατίας από τα κυβερνητικά όργανα - στελέχη.

Ίσως, τελικά, ο κ. Δένδιας θα πρέπει να αναλογιστεί τι ακριβώς είναι ο φασισμός και πού ακριβώς βρίσκεται ο ίδιος στον πολιτικό χάρτη...

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 19, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Δένδιας προκαλεί και διαγράφει την Δημοκρατία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator