Πίσω από τον μπερντέ της Χρυσής Αυγής

0


Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι!

Ακούγεται ολοένα και πιο επίμονα πως ετοιμάζεται νέο «δεξιό – πατριωτικό» κόμμα το οποίο θα καλύψει το κενό που «άνοιξε» με την δημοσκοπική και πολιτική(;) πτώση της Χρυσής Αυγής. Οι λογής – λογής απολογητές της εθνικοσοσιαλιστικής ψήφου των 500.000 «θυμωμένων, αγανακτισμένων και μπουχτισμένων δεξιών νοικοκυραίων», άρχισαν ήδη την σπέκουλα της διαβουκόλησης των συγκεκριμένων ψηφοφόρων της ΧΑ και όσων Νεοδημοκρατών αλληθώριζαν τελευταίως προς το μέρος των νεοναζί, προς ένα (φανταστικό προς στιγμή) κόμμα: ακραιφνώς «δεξιό», πατερναλιστικώς «λαϊκό», εθνικιστικώς πατριωτικό, σφόδρα αντιμνημονιακό και εξόχως ευρωσκεπτικιστικό!

Την ίδια στιγμή, προφυλαγμένο πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από τις εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή, το «νεοφιλελεύθερο» οικονομικό επιτελείο της παρούσας κυβέρνησης, ετοιμάζεται να μας ταράξει στους φόρους, τα χαράτσια και τα τέλη. Μια οριζόντια, σκληρή, αδιαβάθμητη «νεοφιλελεύθερη» επιδρομή εναντίον όλων των «νεοταξιτών» που επιμένουν να διαθέτουν ακόμη κάποιο εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα, επιχείρηση ή μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή των «φιλελέ» που τολμούν να κατέχουν την παραμικρή ακίνητη περιουσία είτε από νόμιμη αγορά είτε από κληρονομιά.

Θα μου πείτε, το κράτος χρειάζεται χρήματα για να πληρώσει τον τεράστιο «νεοφιλελεύθερο» δημόσιο τομέα του, όπου η παραμικρή νύξη για απόλυση έστω και των επιόρκων υπαλλήλων, ξεσηκώνει «νεοφιλελεύθερα» ρίγη ιερής αγανάκτησης στα «νεοφιλελεύθερα» κρατικοδίαιτα συνδικάτα της ΓΕΣΕΕ, της ΓΕΝΟΠ, της ΑΔΕΔΥ κ.α. Το ιερό και απαράγραπτο «νεοφιλελεύθερο» δικαίωμα στην τεμπελιά και το «νεοταξίτικο» ανέγγιχτο και ιερό ταμπού της μονιμότητας, αποτελούν ως είναι φυσικό την άμεση προτεραιότητα κάθε «νεοφιλελεύθερου» γκουβέρνου απανταχού της Γης!

Το κράτος χρειάζεται επίσης χρήματα για να συνεισφέρει στα ελλείμματα των «νεοφιλελεύθερων» κρατικών στην πλειοψηφία τους ασφαλιστικών ταμείων, που η καταραμένη «νεοφιλελεύθερη» διαχείρισή τους από τους κρατικούς και κομματικούς κομισάριους που τα διοικούσαν, με κρατικές σπατάλες, με κλοπές, με διατεταγμένες τοποθετήσεις και με διασπάθιση των διαθεσίμων τους σε υπέρογκες παροχές, αδικαιολόγητα υψηλές συντάξεις, παχυλά εφάπαξ και τεράστιες καταχρηστικές δαπάνες για φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη, τα οδήγησαν στην κατάρρευση και την χρεοκοπία.

Χρειάζεται επίσης χρήματα το κράτος για να επιχορηγήσει τα ιδιωτικά, «νεοφιλελεύθερα» πανεπιστήμιά μας και τους μάνατζερ – πρυτάνεις που τα διοικούν (τρομάρα τους), την ώρα που στα περισσότερα από αυτά έχουν πιάσει δουλειά οι εισαγγελείς ερευνώντας κακοδιαχείριση, σπατάλες και διάφορες ρηξικέλευθες ρεμούλες «πανεπιστημιακού επιπέδου» και την ώρα που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εγγράψουν κάν (!) τους φετινούς εισακτέους φοιτητές τους!

Τέλος, το κράτος χρειάζεται λεφτά για να ενισχύσει τα ευαγή αυτά ιδρύματα του «νεοφιλελευθερισμού» που ονομάζονται Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δήμαρχοι και περιφερειάρχες – μάνατζερ με τα business – plan υπό μάλης, πρωτοστατούν αμιλλώμενοι αλλήλοις ποιος θα κερδίσει περισσότερα προς όφελος των αναξιοπαθούντων πολιτών – υπηκόων τους που θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι τα «νεοφιλελεύθερα» καμώματά τους (ρεμούλες, κομπίνες, αναξιοκρατικές προσλήψεις, παράλογα εκλογικά έξοδα, ρουσφέτια), μέσω των λογαριασμών της «νεοφιλελεύθερης» ΔΕΗ που το κράτος – πατερούλης φρόντισε να τους προσφέρει μονοπωλιακά και «νεοφιλελεύθερα» το ηλεκτρικό ρεύμα που έχουν απόλυτη ανάγκη για την διαβίωσή τους.

Το χέρι λοιπόν του «νεοφιλελεύθερου» ΥΠΟΙΚ, είναι έτοιμο να χωθεί βαθιά στην τσέπη του καθένα πολίτη (ανεξάρτητα από την φοροδοτική ικανότητά του και ως εκ τούτου εντελώς αντισυνταγματικά!), με σκοπό την διάσωση του ανίερου και φαύλου «νεοφιλελεύθερου» κρατικού Λεβιάθαν που μας έχει ήδη καταστρέψει ως χώρα και μας έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία και την οικονομική ανυποληψία. Φαίνεται λοιπόν άκρως λογικό, να σχεδιάζουμε τούτη την ώρα, την δημιουργία πολιτικών υποκειμένων και να προκρίνουμε πολιτικές που να υπηρετούν τον κρατικό πατερναλισμό, τον εθνικιστικό λαϊκισμό, την κοινωνική οπισθοπορεία και τον ευρωσκεπτικισμό!

Με άλλα λόγια: τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι!

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 24, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πίσω από τον μπερντέ της Χρυσής Αυγής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator