Μας μέμφονται και οι Τούρκοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα

0


H υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι άκρως σοβαρή, διότι απειλείται το πολίτευμα και η ευνομία. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα και τις προκλήσεις που δέχεται από πολλούς, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Την αναταραχή στη χώρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι οι οποίοι για ακόμη μια αφορά αποδεικνύονται αφερέγγυοι στις υποσχέσεις τους για διάφορα ζητήματα. Όπως αυτό για το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης. «Ήμουνα νιος και γέρασα» με τις υποσχέσεις της Άγκυρας. Τώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν επαναφέρει το θέμα, αλλά ζητά ανταλλάγματα. Και τις ανταλλάγματα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκλογή μουφτήδων στη Δυτική Θράκη, κάνοντας παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε νομικό κώλυμα για την επαναλειτουργία της Σχολής, αλλά πρόσθεσε πως η Άγκυρα περιμένει μία κίνηση καλής θέλησης από την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή του μουφτή στη δυτική Θράκη από την «τουρκική» κοινότητα. Δηλαδή να αναγνωρίσει η Ελλάδα το δικαίωμα της μειονότητας να είναι… ανεξάρτητο κρατίδιο. Να αναγνωρίσει τους ψευτομουφτήδες που κάνουν τόσα χρόνια πολιτική στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο μουφτής της δυτικής Θράκης, που σήμερα διορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να εκλέγεται από τη μουσουλμανική-τουρκική κοινότητα, όπως προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λοζάνης.

«Εμείς δεν διορίζουμε τον Έλληνα Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική κοινότητα επιλέγει το θρησκευτικό της ηγέτη. Γιατί λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για το θρησκευτικό ηγέτη της τουρκικής κοινότητας στη δυτική Θράκη;» σχολίασε ο Ερντογάν.

Καταλάβατε; Μας δουλεύει και ο Ερντογάν. Ο Πατριάρχης είναι μια παράδοση αιώνων ενώ ο μουφτής τι έχει; Μήπως ξεχνά ο κ. Ερντογάν ότι ο Πατριάρχης υποχρεωτικά πρέπει να είναι Τούρκος υπήκοος; Ή μήπως ξεχνά ότι είναι θρησκευτικός ηγέτης όλων των Χριστιανών του κόσμου κι όχι όσων άφησε να ζήσουν η τουρκική δολοφονική πολιτική στην Πόλη;

Μάλιστα, προκειμένου να προωθήσει τις απαιτήσεις της η Άγκυρα στέλνει το «γεράκι» της, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ζήτησε κι αυτός κίνηση καλής θέλησης από την Ελλάδα.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σχετικά με τη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού, που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στη δέσμη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα όπου ο ιερέας μια θρησκείας διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν, για να τους διευκολύνουμε» υπογράμμισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Μας μέμφονται και για τα ανθρώπινα δικαιώματα τώρα. Ποιος; Οι Τούρκοι.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 09, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας μέμφονται και οι Τούρκοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator